Started from the bottom, now we’re there (again)
Dinsdag 27 maart, 19.00 - 23.00
Locatie: 
WORM
Bijna 50% van de werkende jongvolwassenen in Nederland heeft een flexibel of nulurencontract. Gemiddeld verdienen ze 30% minder dan werknemers met een vast contract en hebben ze drie keer meer kans op werkeloosheid en leven onder de armoedegrens.
MAMA en Young and United (FNV) slaan de handen ineen om naar en voorbij hedendaagse arbeidsomstandigheden kijken. Een interactieve avond waarin we, met documentaires en gastsprekers, verkennen hoe jij je kunt verenigen en daarmee deze omstandigheden naar je eigen hand kunt zetten. Let’s get the whole team over here.

---

Locatie: WORM Rotterdam
Datum en tijd: dinsdag 27 maart, 19:00 - 23.00
Tickets: € 6, - voorverkoop / € 7,- aan de deur (gratis toegankelijk voor jongeren met een flexibel of nul-urencontract)

Haal je kaartje hier!

>>>PROGRAMMA & SPREKERS<<<
MAMA en Young and United geven jou inzicht en handvatten zodat jij actief verandering in je werksituatie kunt brengen.

Sjaak van der Velden
Sjaak van der Velden (Rotterdam 1954). Voormalig timmerman en kroegbaas. Promoveerde in 2000 op Stakingen in Nederland 1830-1995. Is daarna werkzaam geweest bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis. Sinds 2012 is Sjaak zelfstandig historicus.
>>> Sjaak neemt je tijdens SFTBNWT(A) mee naar het verleden van de vakbond. Waarom is deze opgericht en wat is er vroeger collectief bevochten?

Cem Lacin
Cem Lacin is een Nederlands politicus en vakbondsbestuurder. Sinds 23 maart 2017 is hij voor de SP lid van de Tweede Kamer. Hij was eerder actief in de vakbeweging voor Young&United.
>>>Cem vertelt tijdens SFTBNWT(A) over hedendaagse arbeidsomstandigheden en de vakbond van nu.

Selina Tady en Onur Erdem
Onur Erdem is union organizer bij Y&U en werkt samen met o.a. Selina Tady, student en bioscoopmedewerker, aan betere arbeidsvoorwaarden en vaste contracten bij Rotterdams eigen bioscoop Cinerama. 
>>>Onur en Selina geven een tipje van de sluier van de vakbond van de toekomst en vertellen over hun samenwerking bij Cinerama


We sluiten de avond af met ruimte voor vragen uit het publiek aan Young and United en de sprekers. De avond wordt geleid door MAMA’s eigen Marloes de Vries.