Care Bare
MAMA presenteert:
Care Bare
Een concept voor DKUK
Door Mat Do
Van 
zondag 4 maart 2018
t/m 
vrijdag 13 april 2018
Opening zaterdag 3 maart, tijdens Museumnacht010
Of het nu gaat om “je favoriete gerecht” die tot aan de deur wordt bezorgd op de bezwete ruggen van onderbetaalde bezorgers of om onze huizen die tegenwoordig ook dienen als geraffineerde hostels voor de wispelturige reiziger; we verkeren in eeuwige staat van paraatheid. We zijn niet langer staande – we “poppen”. Care Bare is een speculatieve showroom die reflecteert op de eigenaardige taferelen van deze hedendaagse fenomenen.
Met Care Bare verdiept MAMA – in nauwe samenwerking met kunstenaar Mat Do en haarsalon DKUK uit Londen – zich in deze hedendaagse fenomenen die kunnen worden beschouwd als de onverzadigbare verslavingen van onze maatschappij. De corporaties die deze verslavingen voeden opereren doorlopend en met gesloten deuren. Ze vormen een bedreiging voor onze arbeidsomstandigheden, voor de ontwikkeling van gemeenschappen en voor de ecologie van onze aarde. Dit soort platforms en concepten hebben ons in feite niks te bieden behalve de illusie van intimiteit, authenticiteit en op maat gemaakte zorg.

Care Bare is een hybride installatie en een ruimte voor aandacht in de vorm van een speculatieve showroom. Als een slang die zijn eigen staart bijt spreekt Care Bare haar eigen realiteit tegen door zich de (vormen)taal van een haarsalon toe te eigenen. Daarmee verwacht ze geroutineerde participatie van de bezoekerklant te ontvangen.

Bezoeker/klanten kunnen achterover leunen in ligstoelen naast mannequins die deels gehuld zijn in kledingstukken afkomstig uit de garderobe van de kunstenaar. Terwijl een stroom aan tijdschriften het bestaan van de ruimte bevestigt, laten omringende schermen een drieluik zien bestaande uit bewerkte Hollywood films van de Nederlandse filmmaker Paul Verhoeven. De schermen fungeren als spiegels en dienen als allegorieën van de verbeterde mens. Door de toewijding in de inhoud ontsnapt Care Bare aan een volledig cynische ineenstorting. Het is een plek waarin elke handgeslagen klinknagel en ieder laser gesneden stuk leer er toe doen.


---

Opening & performance event
Museumnacht010, zaterdag 3 maart, 20.00 - 01.00
Zondag 4 maart, 13.00 - 18.00

Tijdens Museumnacht010 opent MAMA ‘Care Bare’, een solotentoonstelling van Mat Do (1982, UK) in samenwerking met kunstruimte / kapsalon DKUK uit Londen. Care Bare is een speculatieve showroom die reflecteert op de eigenaardige taferelen van populaire hedendaagse fenomenen.

Op zaterdag 3 en zondag 4 maart zal de installatie in gebruik worden genomen als functionerende kapsalon en kunnen bezoekers zich laten knippen door het kappersteam van DKUK. Ook zullen performance kunstenaars Mireille Tap en Angaharad Williams reflecteren op verschillende vormen van (persoo
nlijke) verzorging en uiterlijk.

Performance programma op zaterdag:
21.00 – 21.20 \\ “Buddy Treatment” door Mireille Tap
23.00 – 23.15 \\ “The Right Way” door Angharad Williams


Wil je tijdens het openingsweekend worden geknipt door het kappersteam van DKUK? Stuur ons een email met het tijdslot naar voorkeur + je naam naar: events@showroommama.nl. We sturen je een bevestiging als deze tijd nog beschikbaar is. Wie het eerst komt, het eerst maalt - Lang haar €50,-, kort haar €40,-

Knipbeurt tijdvakken op zaterdag
20.00 \\ twee plekken
21.00 \\ een plek
22.00 \\ een plek

Knipbeurt tijdvakken op zondag
13.00 \\ twee plekken
15.00 \\ twee plekken
16.00 \\ twee plekken
17.00 \\ twee plekken


Care Bare wordt mogelijk gemaakt met de steun van Stimuleringsfonds voor de Creatieve Industrie en wordt gesponsord door Bisley, Reclamekanjers en Verve.
 
Links