My Mother was A Freedom Fighter
Aja Monet (VS) - Workshop & Poetry Reading, 28 oktober, 13:00 - 17:30
Een oproep aan alle verhalenvertellers, visionairen en liefhebbers van taal...
Brooklyn poet Aja-Monet is terug in Nederland om ons te verrassen met haar prachtige dichtkunst en spoken word tijdens een lezing op zaterdag 28 oktober in Showroom MAMA.

Aja Monet is nog altijd de jongste persoon die ooit de legendarische Nuyorican Poet’s Cafe Grand Slam titel in de wacht sleepte. Ook was ze dit jaar gastspreker tijdens de Women’s March in Washington DC waar ze het titelgedicht My Mother Was A Freedom Fighter voordroeg uit haar gelijknamige nieuwe boek uitgebracht door Haymarket Books. Aja staat bekend om haar krachtige stem en beeldspraak waarmee haar woorden je diep raken. Haar gedichten snijden onderwerpen als racisme, seksisme, pijn en verdriet aan, maar ook liefde, moederschap, spiritualiteit en Black joy.

Waar Harry Belafonte Aja de ware definitie van een artiest noemt zegt Angela Y. Davis: Aja Monet’s poetry offers us textures of feeling and radical shifts of meaning that expand our capacity to envision and fight for new worlds”

Workshop
Vooraf aan de lezing zal Aja Monet haar Poetic Power workshop geven gehost door Next Generation Speaks & Woorden Worden Zinnen.

Deze workshop is een verkenning van de kracht van metafoor en vergelijking in ons dagelijks leven en hoe taal onze wereld vormt en regelt, evenals ons vermogen om een nieuwe wereld voor te stellen. Doe mee met Aja Monet voor een intieme en holistische poëzie workshop waar we nieuw werk zullen creëren en waar we met elkaar zullen delen wat we ontdekken. Je hoeft poëzie niet te schrijven om dichter te zijn, maar alle dichters zien de kracht van poëzie in het dagelijks leven. Laten we de menselijke zoektocht naar betekenis vieren en de kracht van onze innerlijke stem aanmoedigen. Inschrijven voor de workshop kan t/m vrijdag 27 oktober.

Combi ticket voor de workshop en lezing is beschikbaar tot t/m 27 oktober.
- workshop 5 euro - inschrijving t/m 27 October
- combi ticket 10 euro - inschrijving t/m 27 October
- lezing 5 euro voorverkoop
- lezing 8 euro aan de deur

Bestel je ticket hier.
In samenwerking met: 

De lezing word medemogelijk gemaakt door Showroom MAMA & Simone Zeefuik.

De workshop wordt georganiseerd door Next Generation Speaks i.s.m Woorden Worden Zinnen & Showroom MAMA
 
Gerelateerd
Gentle Dust
Tentoonstelling