Vorige / Stop / Volgende
Remember, Resist and Remake
Reading Group, 14 oktober, 13:00 - 18:30
Locatie: 
Showroom MAMA en Printroom
Neem deel aan een informele leesgroep met Rianna Jade Parker en Hudda Khaireh rondom het sleutelwerk ‘Rethinking Aesthetics' van Sylvia Wynter, in relatie tot migratiestromen naar Westerse steden en hoe gedocumenteerde en ongedocumenteerde inwoners sociale ruimtes navigeren.
In samenwerking met Printroom worden de ontdekkingen die in deze sessie gedaan worden gebruikt om drukwerk te maken in de stijl van protest- en pamfletkunst en voor gratis verspreiding aan het publiek.

Teksten die deze bijeenkomst verder contextualiseren zijn etnografische voorbeelden van de kraakbewegingen in Nederland en het Verenigd Koninkrijk:

'The Autonomous Life? Paradoxes of hierarchy and authority in the squatters movement in Amsterdam', van Nazima Kadir

De sociale geschiedenis van Olive Morris, een sleutelfiguur in de 1970s kraakscene', van Brixton/ Railton Road.

Radical Images: The Visual Language of Protest (Art In America)

We starten om 13:00 bij Showroom MAMA, waar iedereen nog een keer de mogelijkheid krijgt de tentoonstelling te bekijken. Om 14:00 zullen we naar Printroom gaan voor de rest van het programma.

Je kunt je opgeven via events@showroommama.nl. We sturen je een bevestiging via mail, samen met de te lezen teksten. Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.

Als onderdeel van de tentoonstelling Gentle Dust is er een naslagruimte met sleutelteksten en beeldmateriaal samengesteld door kunsten en schrijver Rianna Jade Parker, mede-oprichter van The Lonely Londoners en Thick/er Black Lines. Deze naslagruimte vormt het startpunt voor een groeiende bibliotheek voor MAMA waarin inclusiviteit en informele gemeenschappen centraal staan. De resultaten van de leesgroep worden tevens onderdeel van de naslagruimte.