Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Choosing My Religion
A MAMA Project @ Preview Berlin
Van 
dinsdag 27 september 2005
t/m 
zondag 2 oktober 2005
Locatie: 
Preview Berlin
Met bijdragen van: 
Jemima & Dolly Brown, Jasmina Fekovic, Iris van Dongen, Risk Hazekamp, Pepijn van den Nieuwendijk, Angie Reed, Ari Versluis & Ellie Uyttenbroek, Wolf von Waldow, Marga Weimans
Choosing My Religion is een project dat uit MAMA's langdurig onderzoek voortkomt. Haar onderzoek naar de relatie van en cross-overs van de hedendaagse beeldende kunst praktijk met de populaire beeldcultuur.
In zowel exposities als in projecten - zoals bijvoorbeeld de serie projecten onder de naam Hardpop - is dit onderzoek een van MAMA's sterk ontwikkelde punten.

In deze trant kijkt Choosing My Religion naar religieuze en religieus aandoende beeldtaal, inhoud, bedoelde en potentieel aanwezige betekenissen die uit het werk naar voren komen. Vrijwel alle kunstenaars hebben een historische werkrelatie met MAMA.

Het project biedt deze thematische kijk eerder als een observatie of reflectie dan dat het een theorie poneert. Of dit aspect nu in het werk bestaat als een opzettelijk antwoord op de actuele omstandigheden - zoals de opkomst van religie als een krachtig politiek wapen en een sociaal onderwerp - of dat het eerder een reflectie is aan de terugkeer van historische beelden, is onmogelijk te zeggen. Of de kunstenaars erop uit zijn om dit soort 'readings' te belichten is open voor discussie.

Al met al, zoals de titel reeds suggereert, in een veeltal van de werken is een duidelijke keuze gemaakt door de kunstenaars om de kracht van religie en ritueelachtige beeldtalen. Zij maken zo een persoonlijk statement of ze communiceren dit met de kijker.
 
Links
Downloads