De Showroom’s summer swap
MAMA gaat op vakantie
Van 
donderdag 20 juli 2017
t/m 
zondag 20 augustus 2017
Met bijdragen van: 
Concrete Blossom, Damage Playground
MAMA gaat op vakantie. Concrete Blossom en Damage Playground nemen het over.
MAMA komt even op adem deze zomer, de schoenen gaan uit, de slippers aan. Onder een boom in Zuid-Frankrijk, of dichterbij huis aan het Quarantaine strandje. Met de eindexamenexpositie Crooked Elbow, Serpent Brain van het Piet Zwart Instituut is de eerste helft van het jaar met glans afgesloten. Nou mogen de benen even gestrekt, en zijn we in september weer helemaal terug.

Maar dan? Zomaar de deuren dichtgooien en de duurbetaalde huur laten verdampen? Dat leek ons geen verantwoordelijke besteding van het publieke geld waar wij dankbaar gebruik van maken. Zeker niet tegen de achtergrond van een culturele sector die nog maar nét begonnen is haar drempels voor nieuwe makers en publiek te verlagen. En al komt er eindelijk beweging in wie er aan de knoppen draait, er mag nog wel een tandje bij. De boel op slot gooien doet de creativiteit en het talent in de stad te kort.
Dus van 20 juli tot 20 augustus dragen we de sleutel over aan twee mensen die in onze ogen deze stad een stukje mooier maken:

Alexandre Furtado, oprichter/eigenaar Damage Playground, weet elegantie en maatschappelijke betrokkenheid schijnbaar moeiteloos te combineren. Zijn werk als ondernemer is doordesemd met de kunsten. Een kwaliteit die bij de commercie in de straat soms bijna dreigt te verdwijnen.

Malique Mohamud, schrijver, programmamaker en oprichter van Studio Narrative kan de showroom naar zijn hand zetten. De serie events die sinds maart door de stad heen geprogrammeerd worden onder de titel Concrete Blossom biedt een verrijking van perspectieven die noodzakelijk zijn voor een Rotterdam die oor en oog heeft voor elke Rotterdammer.

Wat hun plannen zijn? Dat weten wij ook nog niet. Ons vertrouwen hebben ze. En we komen zelf ook nog wel langs, maar nu lekker als bezoeker, tijdens onze vakanties. Volg onze Facebook en Instagram voor up-dates.

Een hele fijne zomer!

Nathalie Hartjes,
namens Team MAMA