Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Stick/Figure
*drawing show*
Van 
zaterdag 15 oktober 2005
t/m 
zondag 27 november 2005
Opening: 14 oktober 2005, 19:00 - 22:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Bettina Carl (DE), Johan Kleinjan (NL), Robert Rosenau (NL), Angelique (NL), Ion Birch (USA), Mike Paré (USA), Alekos Hofstetter (DE), Gert-Jan van den Akerboom (NL), Heather Deedman (UK), Silvia B. (NL), Cornelia Schmidt-Bleek (DE)
Samengesteld door: 
Boris van Berkum
Stick/Figure is een groepstentoonstelling waar de tekening centraal staat. Was het medium videokunst was zeer populair bij kunstenaars in de jaren tachtig, en werd deze opgevolgd door de fotografie in de jaren negentig,tekenen lijkt het medium te zijn waarmee de laatste generatie kunstenaars zich op dit moment uit.
Misschien niet verbazingwekkend want met minimale middelen (grafiet, krijt en houtskool en papier) kan een kunstenaar zijn / haar ideeën uitvoeren en relatief gemakkelijk complexe werelden creëren.

Dit is goed te zien in de tentoonstelling Stick/Figure: de voorstellingen die de kunstenaars het MAMA-publiek voorschotelen variëren van surrealistische erotiek en pogoënd publiek tijdens een openluchtconcert in de jaren tachtig, tot noedel slurpende meisjes en desolate, overwoekerde stadslandschappen.

De deelnemende kunstenaars in deze internationale groepstentoonstelling gebruiken het tekenen als hun belangrijkste medium om tot nieuw werk te komen en ze verkennen daarvoor de uiterste grenzen. Zij zijn afkomstig uit Duitsland, Engeland, Nederland en Amerika.

Het werk is intuïtief door elkaar gehangen door curator Boris van Berkum. Gezamenlijk vormt het een grote driedimensionale tekeningen-installatie: een bijzondere groepstentoonstelling die de grote belangstelling van een generatie kunstenaars voor tekenen belicht.

Stick/Figure is gedeeltelijk ook een do-it-yourself show. MAMA biedt haar publiek aan om op zondagen ook zelf te komen tekenen. Amateurs en professionals zijn allen welkom om van alles te tekenen. Geen inspiratie? Geen nood: MAMA heeft een aantal geweldige modellen gevraagd om voor het tekenend publiek te poseren. Maar een stilleven maken of uit het blote hoofd komen tekenen mag natuurlijk ook. Het publiek wordt op de zondagmiddagen begeleid door vakkundige kunstenaars. Aan het eind van de dag wordt een selectie gemaakt uit de oogst. Deze selectie wordt vervolgens een week lang geëxposeerd in MAMA.

Inschrijven Open Teken Zondagen
Doe mee aan de open teken zondagen: op 16, 23 en 30 oktober en op 6, 13, 20 en 27 november 2005. Tussen 13:00 en 18:00 uur is iedereen van harte welkom om onder begelieding van een professionele kunstenaar te komen tekenen naar model.

De kosten bedragen 2,50 euro per uur. Dit is inclusief materiaal en koffie of thee.

(N.B. Er is slechts plek voor 10 deelnemers per sessie van een uur; met vier sessies dus 40 per middag. Reserveren is daarom noodzakelijk.) Reserveren is mogelijk:
- in de Showroom van wo t/m zo van 13:00 tot 18:00 uur
- via e-mail (info@showroommama.nl)
- via telefoonnummer 010-2331313, van ma t/m vr van 10:00 - 17:00 uur.
Met dank aan: 
Abel Neue Kunst, Berlijn
Gallerie Kamm, Berlijn
ATM Gallery, New York