Aflevering 2 - Challenge Accepted
Aflevering 1 - Challenge Everything
Vorige / Stop / Volgende
Filmprogramma
Animated Youngsters de serie
Volg onze junior's in hun onderzoek naar kunst, games en zichzelf!
elke zondag van 19 maart tot 23 april te zien op OPEN Rotterdam
Met bijdragen van: 
Alicia Breton Ferrer, Bram Kuiper, Danny Cotino, Esther Kool, Frans Verburg, Henk-Jelle de Groot, Janneke Meekes
Samengesteld door: 
Marèl Jap-Sam
Wat gebeurt er als je 11 jongeren vraagt onderzoek te doen naar kunst en gaming? Een wervelwind aan ontdekkingen en een tentoonstelling door hen zelf gemaakt. In Animated Youngsters gaan jongeren in gesprek met kunstenaars, gameontwikkelaars en elkaar. In zes afleveringen krijgen de jongeren een inspirerende kijk achter de schermen.

Animated Youngsters is elke zondag van 19 maart tot 23 april te zien op OPEN Rotterdam. Bekijk de serie terug via de website van OPEN .
De serie is onderdeel van het Animated Youngsters multimediaal lespakket. Een landelijk vierjarig lopend project voor het middelbaar onderwijs, ontwikkeld met oog voor de nieuwe ckv-eisen (ingang van 2017).
Meer informatie zie AnimatedYoungsters.nl


Animated Youngsters de serie
In 2015 startte MAMA met het tweede Junior talentontwikkelingstraject voor jongeren met de leeftijd 14-18 jaar. Met als doel de jongeren uit te nodigen na te denken over kunst en gaming; de relaties, overlap en de mogelijke crossovers. Aan het project namen 11 jongeren deel van verschillende leeftijden en schoolniveaus. Samen trokken zij heel Nederland door op zoek naar nieuwe ervaringen en kennis. Onder begeleiding van twee coaches Luis Ramos en Lesley Wijnands hebben zij hun resultaten en bevindingen verwerkt tot een eigen tentoonstelling, genaamd “Challenge Accepted” die opende op 11 juli 2015 in de showroom van MAMA.

Junior Squad traject
Elke twee jaar nodigt MAMA 12 jongeren uit onder de noemer “Junior Squad” om actief onderzoek te doen naar hedendaagse kunst en populaire beeldcultuur. De jongeren worden gestimuleerd zelf werk te maken en het gesprek met elkaar, MAMA en hun omgeving aan te gaan. Uiteindelijk worden hun bevindingen gepresenteerd, de vorm hiervan wordt bepaald door de jongeren zelf in overleg met de curator van MAMA en coaches van de jongeren.
In 2017 start MAMA een nieuw junior traject, ditmaal met de focus op “Comedy + Kunst”.

Credits
Animated Youngsters is grotendeels geproduceerd in en door Rotterdamse makers. Regie en scenario was in handen van Marèl Jap-Sam met ondersteuning voor scenario en productie van Alicia Breton Ferrer. De soundtrack is speciaal voor de serie gecomponeerd door Frans Verburg en wordt elke aflevering gecomplementeerd met muziek van: Dichter Bob, Afronaut, Niek Hilkman, Rats on Rafts, De Likt en The Afterveins.
Het camerawerk is gedaan door Esther Kool, zij nam de Youngsters mee in haar proces waardoor zij zelf ook meer gingen filmen. Het vlog materiaal van de Youngsters zelf is ook veelvoudig zichtbaar in de serie. Animaties en titelontwerp zijn ontwikkeld en uitgevoerd door de altijd verrassende Janneke Meekes, ook betrokken bij de ONSKRUID serie. De edit was in zeer betrokken handen van Bram Kuiper en postproductie, geluidsontwerp en kleurcorrectie werd uitgevoerd door het Rotterdamse Any Colour Postproduction Studios.

Het Animated Youngsters talenttraject werd ontwikkeld door Margriet Brouwer en uitgevoerd door Milou Terpstra en de coaches; Lesley Wijnands en Luis Ramos.
Aan het traject namen deel:
Quinten Algra (1999), Teun Beens (1999), Nica Bol (1999), Mohammed Daoud (1998), Bart Hahn (1999), Melissa Klein (1996), Pien Poncin (2000), Iris de Smit (1999), Mohamed Tourich (1997)

Rotterdamse muziek
In de serie hoor je muziek voorbijkomen van Dichter Bob, Afronaut, Niek Hilkman, Rats on Rafts, Noizboiz, De Likt en The Afterveins.

Animated Youngsters op reis
In de serie is te zien hoe de Youngsters door heel Nederland reizen en verschillende kunstenaars, game ontwikkelaars en locaties bezoeken. Zij bezochten en ontmoetten onder andere:
Het Fries Museum, Digital Playground, Game studio Code Glue, TonTon Club XL, MOTI, STRP Biënnale, het Poortgebouw, MU, Jan-Maarten Nachtegeller, Rosa Menkman, URLAND en Adriaan de Jongh.
Met dank aan: 
Margriet Brouwer, Milou Terpstra, Lesley Wijnands, Luis Ramos, Fries Museum, Digital Playground, Game studio Code Glue, TonTon Club XL, MOTI, STRP Biënnale, het Poortgebouw, MU, Jan-Maarten Nachtegeller, Rosa Menkman, URLAND en Adriaan de Jongh.
Met ondersteuning van: 
Gemeente Rotterdam, CityLab010, VSB Fonds, Fonds21, Stichting Janivo, OPEN Rotterdam

Gerelateerd
OMIN: ONSKRUID
Tentoonstelling
DVD: ONSKRUID
Publicatie
Links