Vorige / Stop / Volgende
Vanessa Lilak 2016 is confusingAbby Jame ShowerTextingLaura Alston SummaSocialDanae Pafiti - Say Hello!<br />Allegretti Regretti - Travelling from my bed <br />Gabriella Sanchez - UntitledMolly Soda you'll wait a long time for me
Evenement
WALLPAPER
All-inclusive open-call project door MAMA en Art Baby Gallery
Van 
vrijdag 21 april 2017
t/m 
zondag 18 juni 2017
21 April - 18 Juni 2017
Locatie: 
MAMA's Showroom, Witte de Withstraat 29-31
Samengesteld door: 
Grace Miceli en Marloes de Vries
Met de uitvinding van Tumblr’s reblog knop en Instagram’s vind-ik-leuks, is het delen van kunstwerken online eenvoudiger dan ooit. Jonge kunstenaars worden in staat gesteld volgers te vergaren met één druk op de knop. Maar hoe beweeg je voorbij de vluchtigheid van social media en eis je een plek op in de IRL kunstwereld?
WALLPAPER
MAMA en Art Baby Gallery roepen kunstenaars op die online wonen en werken om werk in te zenden dat geïnspireerd is op hun online leefomgeving. Alle inzendingen worden getoond in een online tentoonstelling op artbabygallery.com, altijd gratis toegankelijk voor alle bezoekers met een internetverbinding. In MAMA’s Showroom worden bezoekers uitgenodigd hun favoriete kunstwerk van de website uit te kiezen en deze op een van de muren te plakken. Zo wordt een constant veranderende fysieke reflectie van de online tentoonstelling gecreëerd.

Art Baby Gallery
Grace Miceli is een illustrator woonachtig in New York en voornamelijk online werkzaam. Verveeld door de patriarchale kunstwereld startte Grace in 2011 de online galerie Art Baby Gallery, waarmee ze zichtbaarheid genereert voor kunstenaars die traditioneel buiten de kunstscene vallen. Met een schare van meer dan 30 internetkunstenaars is Art Baby een inclusieve gemeenschap met een frisse beeldtaal geïnspireerd op het leven online. De online galerie biedt een ruimte buiten institutionele kaders en een thuis voor een nieuwe generatie kunstenaars. Grace richtte een laagdrempelig platform op waarin gesprekken aan bod komen die nu ontbreken in de kunstwereld of weggezet worden als naïef en meisjesachtig: Vragen over (online) zelfrepresentatie, internetliefde, (queer) identiteiten en Drake-aanbidding. Art Baby Gallery is een plek waar je nog mag uitzoeken wat voor kunstenaar je wilt zijn en waar kunst toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding.

Afgelopen jaren haalde Grace Art Baby Gallery uit de computer en stelde tentoonstellingen samen zoals Girls At Night On the Internet (AltSpace, New York) en Why Didn’t You Like My Pic? (Pon Ding Gallery, Taipei). Zo claimde ze ruimte voor Art Baby kunstenaars In Real Life.

Klik hier voor meer informatie over de open call.

In Real Life Programma

26/05 IRL door MAMA's ANTS (Artistic New Talents)

15/06 @Tent Art Work Pays Off: Panel discussie over hoe kunstenaars geld kunnen verdienen in een online tijdperk.

Geweest

20/04 @Bar Transatlantic Artist Merch Market

 
Links
Downloads