Tentoonstelling
Oneiric Gardens – Lilith Zone (VS)
Interactieve game installatie
Van 
woensdag 8 februari 2017
t/m 
zondag 12 februari 2017
van 8 t/m 12 februari 2017
Locatie: 
Art Rotterdam van Nelle Fabriek
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
Op Intersections primeurt MAMA een nieuwe interactieve game-installatie van kunstenaar Lilith Zone (VS). De getoonde game is haar Oneiric Gardens, alom geprezen in de underground game scene en voor het eerst gepresenteerd buiten de Verenigde Staten. In Oneiric Gardens dwaal je door een reeks kamers opgetekend uit half-herinnerde ruimtes en gevoelens. Deze kamers lijken op het eerste gezicht huizen , maar worden labyrinten en werelden wanneer je ze binnentreedt.
Op Intersections worden bezoekers uitgenodigd om Oneiric Gardens te spelen. Het spel wordt gepresenteerd in een installatie die de bezoeker geleidelijk het spel in lokt. Elementen uit Lilith’s illusoire spelwereld omringen de computer in een spannende installatie die het mogelijk maakt voor bezoekers te dwalen door Lilith’s visioenen In Real Life en als je goed kijkt kun je verborgen aanwijzingen vinden die je verder helpen in het Oneiric Gardens.

Games
Lilith’s games wankelen tussen donkere en lowbrow humor, het serene en het occulte, en het sobere en het vernietigende. Dit zijn geen games die zich houden aan typische regels die voor de meeste video games gelden. Hoewel Lilith gebruik maakt van herkenbare game beeldtaal en game-achtige begrippen als uitwisselbare valuta, verzamelobjecten, en storytelling, ondermijnt ze telkens de manier waarop deze functioneren. Ze beschrijft haar werk als droombeelden of surrealistische versies van haar werkelijkheid. Lilith’s games hebben geen ander specifiek doel dan het testen van grenzen en uitvinden hoe de game reageert op jouw handelen.

Kunstenaar
Lilith Zone creëert games, strips, video’s en nog veel meer. De games die ze in eigen beheer heeft uitgebracht zijn, onder andere, Crypt Worlds, Oneiric Gardens, Lost Town en Symbol. Voor deze games werkt ze vaak met muzikanten andere onafhankelijke gamer makers. Lilith brengt het grootste deel van haar games, zelfs onvoltooiden, gratis online uit.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door: Het Nieuwe Instituut.
 
Downloads