Open Call
OPEN CALL: Get Your Shit Together
Op 
woensdag 11 januari 2017
11-01 t/m 25-01-2017
Samengesteld door: 
ANT's: Anne Tullemans, Brigitte Jansen en Yos Purwanto
Get Your Shit Together vraagt zes jonge kunstenaars om de grenzen van het kleine wc-hokje te onderzoeken door zes publieke interventies te ontwikkelen rondom de Witte de Withstraat.

De noodzaak voor toiletten is universeel, toegang tot toiletten niet. Het gebruik van een publiek toilet is een sociaal ritueel, met bijbehorende rollen en machtsverhoudingen. Wat gebeurt er als mensen hiervan bewust worden (gemaakt)?
Opdracht
Ontwikkel een voorstel voor een interventie op een publiek toilet binnen loopafstand van de showroom van MAMA op de Witte de Withstraat in Rotterdam.
● Het wc-hokje is de plek waar het gebeurt, evt. kan de ruimte voor de wasbakken worden meegenomen. De plek van de wc mag je zelf kiezen. De soort interventie is open gelaten: denk o.a. aan een kunstobject, (digitale) installatie of performance zijn.
● De bezoeker moet nog altijd naar de wc kunnen in de interventie.
● De interventie gebeurt op of tussen vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 maart. De op/afbouw kan max. 1 dagdeel duren, hiervoor moet je zelf aanwezig zijn.
● We horen graag in je voorstel welke sociale regels, beleving en emoties de interventie wil aansnijden en welke plek je daarvoor kiest.
● We bieden je een werkbudget van max. €75,- voor materiaalkosten, licht in je voorstel toe hoe je denkt dit te besteden.

Selectiecriteria
● Sterkte en eigenzinnigheid van het voorstel, en de betekenis ervan voor de gekozen locatie.
● Haalbaarheid van het concept op basis van de locatiekeuze en begroting.
● De gekozen regels, beleving of emoties waarmee geëxperimenteerd wordt.
De selectiecommissie, bestaande uit ANT's, zoekt naar zes werken die ieder een eigen richting in concept en locatie hebben, en daarmee verschillende bezoekers een grote variatie aan emoties oproept.

Wat bieden we jou?
● De kans om je werk te delen in een publiek event met diverse bezoekers
● €75,- als werkbudget en eventueel met overleg technisch ondersteuning
● Ondersteuning in de productie van jouw interventie, specifiek met de ontwikkeling van het concept en locatiemanagement
● Deelname in de publicatie van het project, zowel digitaal als in limited edition print.

STUUR JOUW INTERVENTIE VOORSTEL VOOR 26 JANUARI 2016 NAAR shit@showroommama.nl.
Max. 300 woorden, min. 1 schets/beeld.
Ter ondersteuning van je voorstel is een portfolio aangeraden.