Foto: Tomas Mutsaers
Foto: Tomas Mutsaers
Performance
Befana
Op 
donderdag 5 januari 2017
Donderdag 5 januari 2017, 20.00-22.00 uur
Op 5 januari (Driekoningen) bezoekt La Befana onze showroom. Maar voordat deze Italiaanse heks cadeaus zal uitdelen, gaat Giulia Tofana ons begiftigen met de illustere brouwsels waarmee zij volgens de overlevering zeker 600 mannen doodde.
La Befana is een figuur uit de Italiaanse folklore. Op Driekoningen (in 2017 op 5 januari) brengt ze cadeautjes naar kinderen in Italiƫ, op een vergelijkbare manier als Sinterklaas en de Kerstman. Brave kinderen krijgen snoep en stoute kinderen krijgen steenkool. Voordat Befana weer vertrekt, veegt ze de vloer. Iedereen die La Befana ziet, krijgt een klap met haar bezemsteel, want ze wil niet gezien worden.

Hier komt, hier komt La Befana
Ze komt uit de bergen in de diepte van de nacht
sneeuw en vorst (ijs) omringen haar
sneeuw en vorst en de westenwind
Hier komt, hier komt La Befana!

Opgepast! Alvorens La Befana de cadeaus weggeeft, zal Giulia Tofana ons begiftigen met de illustere brouwsels waar zij volgens de overlevering zeker 600 mannen doodde. In een re-enactment laten acteurs zien hoe de beroemde gifmengster Giulia 500 jaar geleden haar befaamde Aqua Tofana brouwde. Giulia had sympathie voor vrouwen in een slecht huwelijk en zorgde dat zij hun vrijere status als weduwe konden bereiken door hen gif te verschaffen waarmee ze hun man konden vermoorden.

De re-enactment start om 20.30. Wil je verzekerd zijn van een cadeau van La Befana? Reserveer dan via events@showroommama.nl.


 
Gerelateerd