Raamproject
Raamproject VII
Van 
maandag 30 mei 2011
t/m 
zaterdag 11 juni 2011
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Rookies: Moniek Oerbekke ('85, Almelo), Sanne Verplanke ('88, Rotterdam).
Ondersteuning: Jeroen Callaars ('91, Utrecht)
Samengesteld door: 
Susan Callaars, projectleider MAMA
Tijdens de opbouw van tentoonstellingen van MAMA worden de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Onder begeleiding van één of twee Rookies krijgen groepjes kunstacademiestudenten of andere jonge makers de kans om een ontwerp te maken voor de ramen van Showroom MAMA.
De invulling van het Raamproject VII sluit inhoudelijk aan op de tentoonstelling Land Art For A New Generation die vanaf 18 juni in Showroom MAMA te zien zal zijn. Deze tentoonstelling toont de meest hedendaagse varianten van land art, waarbij het analoge nauw verweven is met het digitale domein. De kern wordt gevormd door een generatie kunstenaars die zich bezighoudt met thema's als (digitaal) verval en het grip krijgen op grote hoeveelheden informatie.

Het concept voor dit raamproject is ontwikkeld door Moniek Oerbekke, grafisch ontwerpster, in de uitvoering werkt zij samen met Sanne Verplanke, studente Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Hun ingreep op de ramen van Showroom MAMA zal zich tijdens de duur van het project uitbreiden, waardoor het Raamproject van dag tot dag zal verschillen. De ingreep gaat vergezeld van teksten die aansluiten bij het thema digitaal verval, geschreven door Jeroen Callaars, student Writing for Performance aan de HKU.

Het project wordt begeleid door Susan Callaars ('88, Utrecht), stagiaire Educatie & Talent-ontwikkeling bij MAMA en masterstudent Moderne Kunst aan de Universiteit Utrecht.
Met ondersteuning van: 
VSB Fonds en SNS Reaal Fonds

Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject VI
Raamproject
Raamproject V
Raamproject
Raamproject IX
Tentoonstelling
Raamproject XIII
Raamproject