production still, CULTURESPORT: Rotterdam 1995 (2016)
production still, CULTURESPORT: Rotterdam 1995 (2016)
CULTURESPORT x Nada van Dalen bomberjack. Beeld: Joe Ann van Deventer (contact before use) | model: Leendert Vooijce. CULTURESPORT: Rotterdam 1995, MAMA (2016)
CULTURESPORT x Nada van Dalen bomberjack. Beeld: Joe Ann van Deventer (contact before use) | model: Leendert Vooijce. CULTURESPORT: Rotterdam 1995, MAMA (2016)
Presentatie
Première CULTURESPORT: Rotterdam 1995 New York!
Vrijdag 30 september 2016: première Anthology Film Archives New York
6-9 oktober 2016: presentatie COMIC CON
Locatie: 
Anthology Film Archives & Javits Center New York
Met bijdragen van: 
CULTURESPORT, Nada van Dalen, Rotterdam Terror Corps, Lisa Vereertbrugghen
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
30 september aanstaande gaat de internationale coproductie CULTURESPORT: Rotterdam 1995 in première in New York.
CULTURESPORT: Rotterdam 1995, is het eerste deel van een Amerikaanse science fiction animatieserie. De serie wordt geproduceerd onder de bezielende leiding van kunstenaar John Michael Boling en is eerder dit jaar tot stand gekomen binnen een unieke samenwerking met MAMA en prominente Rotterdamse makers. Het legendarische Rotterdam Terror Corps verzorgde een deel van de soundtrack, de rauwe Rotterdamse modeontwerper Nada van Dalen ontwierp de virtuele trainingspakken; theatercollectief Urland deed de stemmen op een vertaling van scenarist Tommy Ventevogel.

De verhaallijn van de serie Culturesport wordt gedreven tegen de achtergrond van verschillende tijdperken,
(muziek)subculturen en locaties. Door de serie naar Rotterdam te halen verzekerde MAMA dat de stad en diens gabbercultuur een permanente plek in de internationale serie krijgt. De eerste aflevering speelt zich af in het Rotterdam van 1995, alwaar twee gabbers gestrikt worden voor een mysterieus en gevaarlijk droomonderzoek dat de stad zal moeten redden van een watersnoodramp.

Speciaal voor deze gelegenheid ontwierp Nada van Dalen een collectors item bomberjack, in een beperkte oplage van 10. Hiervan zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Mail voor meer informatie naar marloes@showroommama.nl.

Première 30 september, 19.00 uur, locatie: Anthology Film Archives
Begin 2016 was de eerste ruwe versie van CULTURESPORT: Rotterdam 1995 te zien in Cinerama en op het
Rotterdams Open Doek Festival. De volwaardige eerste aflevering, mét geheel nieuwe scene, debuteert in New York bij Anthology Film Archives. Anthology Film Archives is een internationaal centrum voor het behoud, de studie en de tentoonstelling van film en video, met een bijzondere aandacht voor onafhankelijke, experimentele en avant-garde cinema. Na afloop van de filmvertoning zal er een panelgesprek plaatsvinden waaraan naast de Amerikaanse makers van de serie ook curator en initiatiefnemer Marloes de Vries zal deelnemen.

CULTURESPORT & MAMA op COMIC CON
CULTURESPORT krijgt ook een debuut tijdens de manifestatie New York Comic Con: hét wereldwijde hoogtepunt voor de comic, fantasy en sci-fi industry, temidden van een publiek van fans en vooraanstaande acteurs en makers (ondermeer van hit series als Stranger Things, The Walking Dead en Doctor Who).

De pilot wordt dit najaar aangeboden aan diverse Amerikaanse televisienetwerken met de ambitie opgenomen te worden in het aanbod. Schrijf je in op MAMA’s nieuwsbrief om de ontwikkelingen te volgen.

De aflevering die in New York wordt gepresenteerd is met steun van Stichting Volkskracht, Het Nieuwe Instituut, Rotterdam Viert de Stad en The Art of Impakt tot stand gekomen.

Met dank aan: Anne Tullemans, Cinerama, IFFR, Kunstblock, Open Doek en UNstudio;

 
Downloads