Vorige / Stop / Volgende
Evenement
Antistrot & MAMA op de Kunstvlaai
Van 
zaterdag 6 mei 2006
t/m 
zondag 14 mei 2006
Locatie: 
Kunstvlaai
Met bijdragen van: 
Paul Börchers, Johan Kleinjan, David Elshout, Silas Schletterer, Bruno Ferro Xavier da Silva, Michiel Walraven, Marco Kruyt en Yvonne Gaemers.
Showroom MAMA presenteert op de Kunstvlaai 2006 het Antistrot Krebshunde!hok. Feesten en ravotten tijdens de Mini-Krebshunde!party en een dagelijks optreden van de Vlooienband?
Antistrot is een collectief opgericht door een groep vrienden die bestaat uit Paul Börchers, Johan Kleinjan, David Elshout, Silas Schletterer, Bruno Ferro Xavier da Silva, Michiel Walraven, Marco Kruyt en Yvonne Gaemers. Ze leerden elkaar kennen op de illustratieafdeling van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en hadden behoefte aan meer vrijheid binnen het benauwde artistieke kader dat hen daar opgelegd werd. Daarom gingen ze een tijdschrift maken in een copyshop. Na een reeks tijdschriften geproduceerd te hebben besloten ze hun vormexperimenten, het samen tekenen en schilderen, uit te werken tot een volwassen stijl.

Deze stijl is een combinatie van invloeden van de straten van Rotterdam, de media, en elementen uit de Antistrot Mythos. De Antistrot Mythos is de collectieve belevingswereld van de leden en is opgebouwd uit hun collectieve herinneringen aan de academie, de periode na hun opleiding, fantasiefiguren en hun eigen specifieke humor. Al deze elementen vormen een constant groeiende wereld van ideeën. Vanuit deze ideeën maakt Antistrot grote muurschilderingen, paneelschilderingen, t-shirts & sweaters, creëren ze Robotica en houden ze daarnaast ook performances met muzikale, theatrale en satirische componenten.

Tijdens de Antistrot-sessies gaat het collectief vóór het individu en is het uiteindelijke resultaat ondergeschikt aan het dynamische proces van actie en reactie dat zich tijdens de samenwerking voltrekt. Voor de leden van Antistrot zijn deze sessies een visueel klankbord voor hun reflectie op onze voortdurend veranderende moderne wereld. Hun eclectische, chaotische en ogenschijnlijk onsamenhangende werken weerspiegelen de stroom van beelden, indrukken en verleidingen waaraan wij dagelijks worden blootgesteld. Daarbij wordt geen waardeoordeel uitgesproken. De leden van Antistrot reageren niet alleen op onze consumptiemaatschappij, ze maken er ook onderdeel van uit. Juist door de consumptiemaatschappij volledig te accepteren, willen ze door overvloed en desensivering onzichtbaar geworden schakeringen van onze werkelijkheid blootleggen.

Antistrot's Krebshunde! op de Kunstvlaai 2006
Naar aanleiding van hun Krebshunde! Performance in de Maria am Ostbahnufer in Berlijn, presenteert Antistrot hun Krebshunde! hok op de Kunstvlaai 2006. Drie Krebshunde, Gerben, Jos en Marjo, geven op de openingsavond een Mini-Krebshunde!party waarna hun hondenhok, met audio/video-installatie, een honden sculptuur en een wandgrafiek met quasi-wetenschappelijke verhandeling over mens en hond, vrij te bezichtigen is. Verder dagelijks een optreden van de Vlooienband (Soundcheck is niet nodig).

Vechten, Ravotten en Naaien; deze Krebshunde zijn echt party. Altijd feestbeesten, hoeren, naaien, snaaien en ravotten! Haagse Hooligans & Puppy Love, Snoop Dogg, Iggy Pop I Wanna Be Your Dog, Doggy Style, Who Let the Dogs Out?

Of, zoals de leden van Antistrot het zelf verwoorden:
"We zullen de poedels scheren. Kale poedels zijn nooit gaar. Als er niet wordt gefeest slaat de sleur toe, zonder kaalgeschoren poedels in de buurt gaat de TV weer aan. Dan drink je een bier en dan drink je er nog een, dan heb je een kist op, en dan voel je je lekker! Laat het feest maar beginnen! Ahh Schijt!! Drol die gozer in zijn bek, een zingende drol is uitgenodigd. De Zingende drol staat alweer op de gastenlijst."
 
Gerelateerd
Container
Publicatie
Links
Downloads