still CULTURESPORT: Rotterdam 1995
still CULTURESPORT: Rotterdam 1995
Evenement
Rotterdams Open Doek Festival presenteert CULTURESPORT: Rotterdam 1995
zondag 19 juni 2016, 22:00 uur
Locatie: 
Lantaren Venster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam
Met bijdragen van: 
CULTURESPORT, Nada van Dalen, Lisa Vereertbrugghen
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
Op 17, 18 en 19 juni 2016 vindt het Rotterdams Open Doek Festival plaats. Drie dagen korte film! LantarenVenster organiseert sinds vijf jaar maandelijks Rotterdams Open Doek. Het jubileumjaar wordt gevierd met een speciale festivaleditie. Op zondag 19 juni zal als afsluiting van het festival CULTURESPORT: Rotterdam 1995 vertoond worden.
Na een tien weken lang durende productie -en tentoonstellingsperiode, ging op 2 april de eerste aflevering van CULTURESPORT in première. Tijdens het Rotterdams Open Doek Festival krijg je nog een kans deze transhistorische anime serie op het grote doek te bekijken. Vooraf zal MAMA's curator Marloes de Vries een inleiding geven en kan je na de vertoning al je prangende vragen stellen tijdens de Q&A.

CULTURESPORT:Rotterdam 1995
Rotterdam 1995: de zeeën stijgen. Een teruggetrokken ingenieur is naar de stad gekomen met de belofte een nieuw systeem van dijken en dammen te ontwikkelen, gebruikmakend van een computer die de kracht van dromen aanwend. Hij selecteert een tweeling voor zijn onderzoek - gabbers, uit de lokale hardcorescene. Maar wanneer ze dieper worden meegezogen in een digitale droomwereld, beseffen ze dat het de uitvinder helemaal niet voor ogen staat Rotterdam te beschermen