Dennis Muñoz Espadiña, Intergalactic exploration of the biotope De Lombardijen, 2016.
Dennis Muñoz Espadiña, Intergalactic exploration of the biotope De Lombardijen, 2016.
Tommy Ventevogel, MOEDERCOOKBOOK, 2016
Tommy Ventevogel, MOEDERCOOKBOOK, 2016
Evenement
Futurosity Summit | Dennis Muñoz Espadiña & Tommy Ventevogel
18 en 19 mei 2016
Locatie: 
Witte de Withstraat 29-31
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
In het kader van Futurosity, een jaar durend project van Kunstblock in samenwerking met kunstenaar en schrijver Douglas Coupland, zal de tweedaagse Futurosity Summit onze relatie tot het begrip toekomst op scherp zetten. Dit is het programma georganiseerd door MAMA.
Woensdag 18 mei, 17:00-18:30 | Tommy Ventevogel's MOEDERCOOKBOOK

Tommy Ventevogel leidt een performatieve seminar over het futuristische post-Kurzweil tijdperk vol sci-fi-sociologie en gendervrijetijd. Ventevogel ontwikkelt samen met Showroom MAMA eindelijk een reactie op the anarchist cookbook: the Moedercookbook. Tijdens de act wordt er voorgedragen uit het handboek en schrijft u via een mini-master-monsterclass mee aan deze toekomst.

Locatie: V2_Instituut voor instabiele media. Verzamelen bij MAMA (Witte de Withstraat 29-31), duur: 35 minuten.

Tommy Ventevogel is schrijver voor theater, film, televisie, games en nieuwe media. Hij schrijft en maakt transmediaal expressionistisch theater dat midden in de maatschappij staat of net daaronder ligt. Te borrelen. De teksten hebben vaak een expressionistische kern, een transmediale vorm en een low culture adem.

Zijn teksten werden onder andere gespeeld bij het Ro Theater, MC Theater, Club Gewalt, Theatercollectief Macabre en stond hij in Roodkapje ROT(T)TERDAM, Time Window Festival, de Parade, Over Het IJ-Festival, Oerol en vele andere plekken.Op dit moment werkt Tommy Ventevogel aan een game (Vereindbazing Gimma), een avanthop album onder de naam TELE$hopping en aan een nieuwe transmediale tekst genaamd Idiotrope.

Donderdag 19 mei, 10:00-13:00 | Intergalactic exploration of the biotope De Lombardijen

Wil je ervaren hoe de toekomst er uit zal zien, voel en ruiken? Niet bang voor tijdreis jetlags? Altijd al buitenaards leven willen ontdekken? Sluit je dan aan bij onze crew van ervaren intergalactische ontdekkingsreizigers op een once in a lifetime missie! Ervaren futuroloog Dennis Muñoz Espadiña zal een rondleiding geven in biotoop De Lombardijen. Aanstormende ruimtevaarders kunnen gratis deelnemen aan de tour.

Dennis Muñoz Espadiña is kunstenaar, verhalen verteller, schrijver en performer. Hij studeert aan het Sandberg Instituut in Amsterdam. Op dit moment is zijn motto: "Vorm volgt Fictie, Fictie volgt Vorm". Hij omschrijft zijn werk als een voortdurend onderzoek naar de betekenis, mythe en waarde van dingen. Dennis werkt vaak door het mixen van of een iets toevoegen aan reeds bestaande dingen, resulterend in de creatie van een absurd of surrealistisch narratief.

Aanstormende ruimtevaarders kunnen gratis deelnemen aan de tour. De tour start om 10:00 uur vanaf Station Lombardijen. Maximaal 15 deelnemers.

Deelname is gratis, graag reserveren via info@showroommama.nl, o.v.v Futurosity Summit + programmaonderdeel.
Met ondersteuning van: