Douglas Coupland, Slogans for the 21st Century, 2011-heden, courtesy van de kunstenaar
Douglas Coupland, Slogans for the 21st Century, 2011-heden, courtesy van de kunstenaar
Douglas Coupland, Slogans for the 21st Century, 2011-heden, courtesy van de kunstenaar
Douglas Coupland, Slogans for the 21st Century, 2011-heden, courtesy van de kunstenaar
Evenement
Futurosity Summit
Tweedaags programma door Kunstblock
18 en 19 mei 2016
Locatie: 
kunstinstellingen in en om de Witte de Withstraat, Rotterdam
Met bijdragen van: 
Max Dovey & Manetta Berends, Helen Hester, Charlie Koolhaas, Dennis Muñoz Espadiña, Willem Schinkel, Lukas Simonis, Elfie Tromp, Tommy Ventevogel en Liesbeth van Zoonen.
Samengesteld door: 
Kunstblock
Welke krachten zetten het heden in beweging richting de toekomst? Welke hindernissen komen we tegen wanneer we een beeld proberen te vormen van de toekomst? Of is 'de toekomst' een achterhaald begrip dat nodig aan herziening toe is?
In het kader van Futurosity, een jaar durend project van Kunstblock in samenwerking met kunstenaar en schrijver Douglas Coupland, zal de tweedaagse Futurosity Summit onze relatie tot het begrip toekomst op scherp zetten. Steeds vaker roepen we om alternatieve visies op de toekomst, of het nu gaat over de toekomst van de stad of op een andere schaal. De vraag is welke inspirerende verhalen en beelden nog onze visie en verbeelding kunnen aanwakkeren. In plaats van het schetsen van mogelijke utopieën zal tijdens dit symposium worden onderzocht welk artistieke of fictieve taal ons aanknopingspunten biedt om een beeld te vormen van de toekomst voor de 21ste eeuw.

De Summit vormt het brandpunt van het Futurosity project – onderdeel van Rotterdam viert de stad! – en biedt een tweedaags programma met lezingen, workshops, tours en debatten door kunstenaars, schrijvers en denkers met een scherpe blik op de toekomst. Zo geeft inspirator Douglas Coupland op 18 mei onder andere een Keynote lezing samen met Shumon Basar, en onthult een nieuwe slogan voor Rotterdam in het kader van Slogans for Rotterdam (TENT). Daarnaast zijn er bijdragen van Max Dovey & Manetta Berends, Helen Hester, Charlie Koolhaas, Dennis Muñoz Espadiña, Willem Schinkel, Lukas Simonis, Elfie Tromp, Tommy Ventevogel en Liesbeth van Zoonen.

Klik hier voor het volledige programma.

Kunstblock is de naam van het samenwerkingsverband van kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie.

Futurosity is onderdeel is van Rotterdam viert de stad! (kijk voor het volledige programma op www.rotterdamviertdestad.nl) en wordt ondersteund door The Art of Impact.

Met ondersteuning van: 

Links