still CULTURESPORT: Rotterdam 1995, Instagram (@culturesport.tv).
still CULTURESPORT: Rotterdam 1995, Instagram (@culturesport.tv).
production still CULTURESPORT: Rotterdam 1995 (Parkzicht)
production still CULTURESPORT: Rotterdam 1995 (Parkzicht)
Evenement
Première CULTURESPORT: Rotterdam 1995
2 april 2016, 17:00-19:00 uur
Locatie: 
Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam
Met bijdragen van: 
CULTURESPORT, Nada van Dalen, Lisa Vereertbrugghen
Samengesteld door: 
Marloes de Vries
Na 10 weken keihard animeren, onderzoek en opnames in Rotterdam en Athens (VS), gaat dan eindelijk de eerste aflevering van CULTURESPORT op 2 april 2016 in première.
De transhistorische anime serie CULTURESPORT, die ontwikkelt wordt onder de artistieke leiding van John Michael Boling, strijkt voor zijn pilotaflevering neer in Rotterdam in 1995. In deze aflevering maak je kennis met Ton en Bas, een gabbertweeling uit Charlois die geselecteerd worden voor een onderzoek door een gevaarlijke wetenschapper die beweert Rotterdam te kunnen redden van de verdrinkingsdood. Maar als ze dieper en dieper worden meegezogen in zijn digitale droomwereld blijkt dat hij het helemaal niet zo goed voor heeft met de havenstad of met zijn jonge onderzoekssubjecten…

De aflevering is het resultaat van een transdisciplinaire samenwerking tussen het Amerikaanse team van CULTURESPORT, MAMA en Rotterdamse makers als Rotterdam Terrorcorps, Nada van Dalen, Tommy Ventevogel e.v.a. Het ontwikkelingsproces is in MAMA's showroom te volgen in Virtual Reality.

De première vindt plaats in Cinerama, waar de aflevering elk half uur wordt vertoond. Aansluitend hierop zal Performance formerly known as Performance or Camouflaging Kelly door performancekunstenaar Lisa Vereertbrugghen uitgevoerd worden in MAMA's showroom. Lisa gebruikt in haar performance hakken als vertrekpunt om de relatie tussen camouflage en groepsidentiteit uit te beelden.

Tickets voor de première en de performance zijn voor €4,- p/s te koop in de showroom en aan de deur.

Tijden
CULTURESPORT: Rotterdam 1995(ca. 20 min):
17:00,-17:30,-18:00,-18:30 uur
Cinerama, Westblaak 18, Rotterdam

Performance Lisa Vereertbrugghen
19:00 uur
MAMA, Witte de Withstraat 19-31
Prijs: €
4,00 excl. verzendkosten. Klik hier om te bestellen.
 
Downloads