Vorige / Stop / Volgende
Evenement
Black Ball
Yvonne Dröge Wendel
Van 
vrijdag 8 september 2006
t/m 
zondag 10 september 2006
Er moest zelfs een topoverleg tussen MAMA en de betrokken politiedistricten aan te pas komen om dit sensationele project rond te krijgen, maar 8,9 en 10 September is het dan zover. Tijdens De Wereld van Witte de With, het festival dat zich op de culturele as van Rotterdam afspeelt, verschijnt er een enorme, ronde vorm in de stad.
Niet schrikken, hij is dan wel groot, but it comes in peace!
Black Ball is een zwarte vilten bal van vier meter doorsnee en hij zal opduiken op de gekste plaatsen in Rotterdam, want voor MAMA is Rotterdam groter dan haar Showroom! Door middel van deze Black Ball wil kunstenares Yvonne Dröge Wendel samen met de Rotterdammers tot een serie verhalen over hun stad komen. Het is de bedoeling dat deze trip zich grotendeels spontaan zal ontwikkelen afhankelijk van de verbazing en de consternatie die de bal teweeg brengt bij de stadsbewoners.

Stel je eens voor; een reusachtige zwarte bal die op vrijdagmorgen -hoe toepasselijk- zal starten bij het Kraamzorghotel Zestienhoven, over de Erasmusbrug rolt, lunch gaat 'doen' bij Rob Baris' nieuwe restaurant 'Het Gemaal', en gaat slapen in een gouden kooi in The Gay Palace.

Zorg er zeker voor dat je een rol speelt in deze Rotterdamse story en kom de bal ergens tijdens zijn reis een stukje vergezellen en laat je interviewen door Radio Rijnmond, die de bal drie dagen lang volgt.

Black Ball is bezig aan een uitgebreide internationale tournee. Nadat hij voor het eerst verscheen in Leeuwarden in 2000, is hij verder gereisd naar Bolzano, Newcastle, Istanbul en Odense. Showroom MAMA haalt Black Ball terug naar Nederland waar we in september kunnen zien hoe dit opvallende object de straten van Rotterdam verovert!
 
Links
Downloads