Vacature
Junior Talentontwikkeling & Educatie
Van 
woensdag 23 december 2015
t/m 
dinsdag 5 januari 2016
MAMA zoekt een junior medewerker Talentontwikkeling & Educatie voor 16 uur per week, voor bepaalde tijd: 1 februari t/m 31 december, 2016.
Sluitingsdatum: 5 januari, 2016
Deze vacature ontstaat tegen de achtergrond van een aantal ontwikkelingen:
De aanloop naar de volgende cultuurplanperiode, waarmee een revisie op het huidige Rookies traject gepaard gaat en de betrokkenheid van MAMA met de ontwikkeling van het educatiebeleid van een externe partner. Hierdoor ontstaat een personeelsbehoefte van 0,4 FTE, ter ondersteuning van de senior medewerker Talentontwikkeling & Educatie.

Organisatie
MAMA is een platform voor visuele cultuur in Rotterdam. MAMA geeft ruimte aan talent door middel van producties en presentaties op het grensvlak van beeldende kunst en populaire cultuur. MAMA ontwikkelt en organiseert presentaties, tentoonstellingen, boeken en tijdschriften, performances, masterclasses en events, in de eigen showroom, online en op locatie, lokaal en internationaal. MAMA vertegenwoordigt een nieuwe generatie kunstenaars en maakt nieuw werk mogelijk.

MAMA werkt samen met een grote en diverse groep opkomende professionals: de Rookies. Zij vormen MAMA's klankbord en worden betrokken bij de voorbereiding, totstandkoming en uitvoering van de projecten, om werkervaring op te doen in het culturele veld. MAMA heeft de kennis en ervaring in huis om jonge culturele spelers inhoudelijk en professioneel verder te ontwikkelen. Het Rookies Traject kent, naast het reguliere traject, een Rookies Junior traject voor 14-18 jaar (volgende editie start januari 2017) en een verdiepend traject, Rookies MA (heden t/m oktober 2016)

Taken
De medewerker is verantwoordelijk voor de coördinatie van het Rookies Traject, geeft leiding aan verschillende teams, waaronder het Rookies educatieteam. De medewerker is verantwoordelijk en aanspreekpunt voor:
* Werving en selectie van nieuwe vrijwilligers, Rookies en stagiairs
* Voorbereiding, uitvoering en financiele verantwoording van educatieve programma's in co-creatie met jongeren / Rookies
* Aansturen en begeleiden vrijwilligers, Rookies en stagiairs
* Planning en coördinatie van Rookies t.b.v. hosten Showroom, educatieprojecten, communicatie, Rookies teams
* Aansturen en begeleiden van Rookies en stagiars in algemene zin (rondleidingen, publieksomgang, onderhoud showroom, etc). Beheer van het vrijwilligersbestand.
* Een goed verloop van hostmeetings, openingen en events, plannen van rondleidingen, verzorgen van publieksmateriaal, 'aan kant houden' showroom.
* Werkt mee aan de ontwikkeling van Rookies Junior 2017

Verlenging van de functie wordt bepaald in overleg en afhankelijk van ontwikkelingen intern en extern.


Profiel
Wij zoeken een enthousiaste collega met een open blik, flexibele instelling, goede communicatieve vaardigheden en een pro-actieve houding. Een relevante opleiding op hbo of wo niveau is een pré. Affiniteit met MAMA's visie en activiteiten een vereiste.

Contactpersoon
Mail je motivatie en cv naar Milou Terpstra: milou@showroommama.nl, ter attentie van Nathalie Hartjes, onder vermelding van: sollicitatie junior medewerker Talentontwikkeling & Educatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 010 233 2022.