Een wijze van leren. Groot worden in culturele instituten. Design by OONA
Een wijze van leren. Groot worden in culturele instituten. Design by OONA
Laatste check bij drukkerij Tripiti
Laatste check bij drukkerij Tripiti
Boekpresentatie
Een wijze van leren. Groot worden binnen culturele instituten.
donderdag 19 november, 16:30 uur
Locatie: 
Ro Theater
Met bijdragen van: 
Leen Bedaux, Margriet Brouwer, Lisa Finch, Marlous van Gastel, Belinda Hak, Nathalie Hartjes, Emiel Heijnen, Philippine Hoegen, Mark Miller, Lieke van Pruijssen, Rosa Sijben, Milou Terpstra, Ariadne Urlus, Bieke Versloot , Marloes de Vries, Gerben Willers.
Samengesteld door: 
MAMA
Met grote trots presenteert MAMA de publicatie 'Een wijze van leren. Groot worden in culturele instituten'. Sinds haar oprichting in 1997 heeft MAMA een voortrekkersrol genomen op het gebied van talentontwikkeling in de beeldende kunst. Een rol die in de eerste plaats op organische wijze ontstond.
MAMA had als platform voor een jonge generatie kunstenaars altijd al een luisterend oor voor haar meewerkende vrijwilligers, en zo ontwikkelde ze zich tot hub voor jong talent – voor en achter de schermen. Vanaf het midden van het vorige decennium werd het leren binnen de organisatie geprofessionaliseerd met de opzet van het Rookies Traject. MAMA is daarmee een vroeg voorbeeld van succesvolle ontwikkeling en implementatie van peer-to-peer modellen, waarmee de organisatie niet alleen de ruimte geeft aan jong talent, maar ook duurzame en wederkerige relaties opbouwt met haar publiek.

De publicatie Een wijze van leren. Groot worden in culturele instituten kijkt door de lens van vooraanstaande educatoren en culturele organisatoren naar verschillende methodes waarmee uiteenlopende instituten (musea, hoger onderwijs, de presentatie-instelling) peer-to-peer methodes toepassen en op welke wijze dat hun organisatie verandert. In hoeverre dragen deze benaderingen bij aan een democratisering en diversifiëring van het culturele veld? Slagen we er in om zonder kwaliteitsverlies het publiek deelnemer te maken? En hoe dragen deze programma's bij aan de professionele kansen voor een aankomende generatie cultuurmakers? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de book launch op 19 november in het Ro Theater.

Het gesprek wordt gemodereerd door Belinda Hak, Programmamaker Minerva in Context aan de Academie Minerva in Groningen.

Programma Book Launch :
16:30: Introductie door Nathalie Hartjes en Margriet Brouwer
16:45: Panelgesprek met Emiel Heijnen, Marlous van Gastel en Rosa Sijben. Moderator: Belinda Hak
17:15: Q&A
17:30-18:00 Afsluitende borrel

De boekpresentatie vindt plaats aansluitend op de netwerkbijeenkomst voor cultuureducatoren van het Kenniscentrum Rotterdam en vormt het publieke deel van het programma.

Graag aanmelden via: milou@showroommama.nl
Tijdens de boekpresentatie kunt u eenmalig een exemplaar aanschaffen voor 10 euro in plaats van 15 euro.
 
Gerelateerd
Downloads