Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Mise en Scène
Van 
vrijdag 6 oktober 2006
t/m 
zondag 19 november 2006
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Ursula Mayer (AT), Janice McNab (UK), Plinio Avila (Mex), Anneke Wilbrink (NL), Wannes Goetschalckx (with Kurt Augustyns) (BE), Hans Op de Beeck (Be), Mona Casey (IE), Anna Baumgart (PL)
Samengesteld door: 
Ken Pratt
Mise en Scène toont het werk van een groep hedendaagse kunstenaars die in hun discours gebruik maakt van de interactie tussen elementen als architectuur, decoratie, belichting, kostuums, tricks en staging.
De laatste tien jaar is er veel internationale aandacht geweest voor kunst die in haar beeldtaal de relatie met architectuur legt. Kunstenaars als Atelier Van Lieshout en Rachel Whiteread bracht het wereldwijd faam. Momenteel trekt de jonge generatie met o.a. Jan de Cock, Klaus Weber, Dirk van Lieshout en Rob Voerman, de aandacht met werken die rechtstreeks verwijzen naar architectuur en architectonische details.

Er zijn vandaag de dag ook kunstenaars die architectuur op een meer laterale wijze gebruiken. Belichting, setdesign en kostuums spelen in hun werk een grote rol. Kortom, ze communiceren hun ideeën via mise en scène.
Net als bij film en toneel worden de werken geènsceneerd en heeft het beeld een poëtisch of verhalend karakter waarin het opbouwen van een stemming of emotie een elementaire rol speelt.
 
Downloads