Douglas Coupland, installatie 'Slogans of the 21st Century', 2011-14, in Douglas Coupland: everywhere is anywhere is anything is everything, Vancouver Art Gallery (2014). Photo: Rachel Topham, Vancouver Art Gallery
Douglas Coupland, installatie 'Slogans of the 21st Century', 2011-14, in Douglas Coupland: everywhere is anywhere is anything is everything, Vancouver Art Gallery (2014). Photo: Rachel Topham, Vancouver Art Gallery
Evenement
Cocktails & Helvetica with Douglas Coupland
Print- en designworkshop georganiseerd door Witte de With Center for Contemporary Art en Kunstblock, en een programma van festival 'Kunst in het Witte de Withkwartier'
Vrijdag 11 september 2015, 17:00-18:00 uur
Locatie: 
Galerie Kromme Elleboog
Samengesteld door: 
Kunstblock
Duik in de verbazingwekkende wereld van schrijver en kunstenaar Douglas Coupland. Tijdens deze exclusieve print- en designworkshop creëer je onder begeleiding van Coupland je eigen slogan posters op een hoge-snelheid grootformaat Ricoh printer. Onder het genot van professioneel verzorgde cocktails verken je de mogelijkheden van één van de meest populaire lettertypes van de vorige eeuw: het Helvetica font. In korte opdrachten, geïnspireerd door Couplands 100 Slogans for the 21st Century, waarin hij kreten als 'I miss my pre-internet brain' en 'the future loves you but doesn't need you' samenbrengt, ontwerp jij je eigen posters met uitsluitend dit lettertype. De resultaten van de workshop worden tijdens het Festival Kunst in het Witte de Withkwartier tentoongesteld.
Cocktails & Helvetica vindt plaats in het kader van Futurosity, een jaar durende manifestatie waarin Kunstblock samen met Douglas Coupland het idee van de toekomst onderzoekt in verschillende projecten, tentoonstellingen, workshops en evenementen. Van 11 september 2015 t/m 3 januari 2016 is Douglas Couplands solotentoonstelling 'Bit Rot' te zien bij Witte de With Center for Contemporary Art.

Deelname
Deelname en cocktails zijn gratis. Plaatsen zijn beperkt. Wil je deelnemen? Leg dan in één zin uit waar jouw passie voor het Helvetica lettertype vandaan komt en stuur deze samen met een link naar je portfolio voor 1 september naar reservations@wdw.nl. Vermeld 'Cocktails & Helvetica' in je onderwerp.

Over Douglas Coupland
Douglas Coupland (1965) is een Canadese schrijver, kunstenaar en designer. Hij publiceerde veertien romans, alsook een verzameling korte verhalen, zeven non-fictie boeken en een aantal scenario's voor film en televisie. Couplands geschreven en visuele werken verbinden hoge en lage cultuur, web technologie, religie en veranderingen in het menselijke bestaan die worden veroorzaakt door de moderne technologie. Met een scherpe blik en humor die doet denken aan kunstenaarsduo Fischli en Weiss, bevraagt Couplands werk hedendaagse kwesties en suggereert het nieuwe manieren waarop we de wereld kunnen zien.

In 1991 publiceerde hij zijn eerste roman, Generation X, wat uiteindelijk een internationale bestseller werd. Sinds hij in zijn debuut een hele generatie feilloos omschreef, weet Coupland de Zeitgeist als geen ander te vangen.

Over Kunstblock
Kunstblock is de naam van de samenwerkende kunstinstellingen in het Witte de Withkwartier in Rotterdam: TENT, CBK Rotterdam, V2_ Instituut voor de Instabiele Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie.

Futurosity is onderdeel van Rotterdam viert de stad en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en The Art of Impact.
In samenwerking met: 
TENT, CBK Rotterdam, V2_ Institute for the Unstable Media, Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art and WORM, Institute for Avant-Gardistic Recreation