Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Positioning System
- whereareyou, iamhere, hereweare -
Van 
vrijdag 1 december 2006
t/m 
zondag 14 januari 2007
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Mounira Al Solh (LB/NL), Willem Besselink (NL, Pierre Derks (NL), Heidi Linck (NL), Katharina D. Martin (GER), Rosalie Monod de Froideville (NL), Chris Mudde (NL), Philippe van Wolputte (BE)
Samengesteld door: 
Katayoun Arian, Elke van Eeden, Petra Heck, Camiel van Lenteren, Magali Meijers en Femke Vos
Positioning System - whereareyou, iamhere, hereweare - is een groepstentoonstelling van in 2006 afgestudeerde kunstenaars uit Nederland en België. Om zichzelf te lokaliseren en positioneren tegenover hun historisch, sociaal en cultureel bepaalde omgeving, gebruiken zij een persoonlijk positioneringsysteem.
Positioning System is de eindpresentatie van de jonge curatoren die het Mister Miyagi Curating Tomorrow programma gevolgd hebben. Na het succes van de pilot editie Mister Miyagi 2005 heeft Showroom MAMA ook in 2006 de mogelijkheid geboden aan zes jonge academici om praktijkervaring op te doen in het vak van curator. De Miyagi's bezochten eindexamenexposities in België en Nederland en presenteren in dit project hun visie op het werk van in 2006 afgestudeerde kunstenaars.
In een periode van zes maanden hebben zij kennis gemaakt met de positie van de curator en na veel onderzoek, discussies en hard werk kunnen zij met trots de nieuwste show van Showroom MAMA aankondigen!

Positioning System - whereareyou, iamhere, hereweare - is een groepstentoonstelling van in 2006 afgestudeerde kunstenaars uit Nederland en België. Om zichzelf te lokaliseren en positioneren tegenover hun historisch, sociaal en cultureel bepaalde omgeving, gebruiken zij een persoonlijk positioneringsysteem. Zij ervaren, registreren en infiltreren in de wereld om zich heen gebruik makend van diverse systematische methoden. Deze werkwijze is vergelijkbaar met GPS; het populaire systeem dat het mogelijk maakt als gebruiker je positie te bepalen en je weg te vinden in een immens landschap van mogelijke routes.

De technische mogelijkheden om personen en plaatsen fysiek te lokaliseren nemen dankzij systemen als GPS onophoudelijk toe. Tegelijkertijd raken we echter gedesoriënteerd door het wegvallen van traditionele geografische grenzen en duidelijk omschreven identiteiten.

Het internationale mentorenpanel van Mister Miyagi Curating Tomorrow 2006 bestond uit:
Ken Pratt (curator Londen), Bettina Carl (kunstenares/curator Berlijn), Jan van Woensel (curator Antwerpen), Sophie von Olfers (curator WdW Rotterdam), Annie Fletcher (curator Amsterdam) en Nous Faes (directeur Showroom MAMA Rotterdam)

Ook in 2006 wordt het Mister Miyagi programma genereus ondersteund door het VSB fonds.
Met dank aan: 
VSB Fonds, The Letterfreak, Vice Magazine en Vormgeving Rotterdam
 
Links
Downloads