Teaser Dogs Of $hame - Playing With A Big Organ
Vorige / Stop / Volgende
You Are Great vlag voor de Laurenskerk <br />Foto: Raffaela HuizingaOpwarmen voor de performance<br />Foto: Raffaela HuizingaPerformance Playing With a Big Organ<br />Foto: Raffaela HuizingaFoto: Raffaela HuizingaFoto: Raffaela HuizingaDogs of $hame, Playing With A Big OrganFoto: Raffaela HuizingaFoto: Raffaela HuizingaFoto: Raffaela HuizingaFoto: Raffaela Huizinga
Performance
DO$ Playing With A Big Organ
31 mei 2015, 19:00-20:00
Open repetities vanaf 16:00
Locatie: 
Laurenskerk, Grotekerkplein 15, 3011 GC Rotterdam
Met bijdragen van: 
Dogs Of $hame; Abner Preis (1975, ISR) en Willehad Eilers a.k.a. Wayne Horse (1981, GER)
Samengesteld door: 
Lori van Vlerken
Showroom MAMA presenteert met trots een unieke performance van de Dogs Of $hame [DO$]: "Playing With A Big Organ", in samenwerking met de Laurenskerk en het label All Together Now. Het hart van deze grootse happening wordt gevormd door een gelegenheidskoor en het grootste kerkorgel van Nederland.
Tijdens de performance in de Laurenskerk, wordt er door de DO$ in samenwerking met MAMA een eenmalig gelegenheidskoor samengesteld. Elk koor uit en in de omgeving van Rotterdam is uitgenodigd om mee te komen zingen; denk aan shanty-, gospel-, kinder-, a capella-, pop-, studenten-, mannen-, vrouwen-, multiculti-, evangelistisch en kamerkoren. Deelnemende koren zijn onder meer het Dockyard Mannenkoor, Ondersteboven Koor en Ropera.

Organist Hayo Boerema en de DO$ maken samen met de deelnemers een muzikale compositie gemaakt met de term 'You Are Great', waarmee ze een oproep doen naar gelijkheid onder elkaar en het vieren van grootsheid in elk persoon. De performance krijgt in een dag vorm: koorleden, organist, dirigent en choreograaf repeteren met de DO$ als in een snelkookpan voor de performance op nog dezelfde avond.

De DO$ is een performance duo bestaande uit verhalenverteller en performer Abner Preis en beeldend kunstenaar en filmmaker Wayne Horse. Sinds 2011 werken ze samen aan verschillende performances zoals een rap musical (The Rappical, 2012, o.a. te zien in het RoTheater), de cd 'The Rappical', installaties en films. Een van de belangrijkste kenmerken van DO$ is dat ze anderen betrekken in de uitvoering van hun werken. Op deze manier brengen ze mensen met verschillende leeftijden, achtergronden en posities samen en ontstaat er een nieuwe verhouding tussen de makers en het publiek.

Sinds 2013 heeft MAMA speciale aandacht voor kunstenaars uit die het publiek een centrale rol geven in de totstandkoming van hun werk. Synchroon aan de ontwikkelingen in de kunst zelf, en in de praktijk van de kunstenaars, en logisch voortkomend uit MAMA's open karakter en inhoudelijke oriëntatie zoeken wij naar nieuwe manieren waarop het publiek geactiveerd wordt en kan participeren. De ontwikkelingen binnen de beeldende kunst – parallel aan maatschappelijke ontwikkelingen – laten zien dat het publiek een steeds belangrijkere rol krijgt of opeist. "Playing With A Big Organ" is onderdeel van deze programmering bij MAMA.

Er is ruimte voor het publiek om zich spontaan aan te sluiten bij het koor, vanaf 16:00 uur 's middags wordt de repetitie opengesteld voor geïnteresseerden en voorbijgangers.

Voor meer informatie, kunt u e-mailen naar charlotte@showroommama.nl of bellen naar Showroom MAMA 010-2332022.

Gratis toegang.

Voor foto's van de performance, zie onze Facebook-pagina
In samenwerking met: 
Met dank aan: 
Laurenskerk
Met ondersteuning van: 
Maaskant Open Grenzen en Laurenskerk Rotterdam

Downloads