The Internetional Symposium - PIX, PICS, PICKS
22.05.2015
The Internetional Symposium - FACE TO FACE: Tangible Communities 22.05.2015
The Internetional Symposium-
Lost Properties Claim Your Domain
22.05.2015
The Internetional Symposium - RATE/COMMENT/SUBSCRIBE! 23.05.2015
The Internetional Symposium-
Let's Get Physical
23.05.2015
Lecture Walled Gardens: Art after the internet by Cadence Kinsey
Lecture Lunch Bytes on 'Post Internet' by Melanie Bühler: Labels, Categories and Catchphras
Keynote by Gene mcHugh - Post Internet: 2007 - 2014
Keynote by Domenico Quaranta - Situating Post Internet
Evenement
The Internetional
22 en 23 mei 2015, 10:00-18:00
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de With Center for Contemporary Art, V2, Worm

Met bijdragen van: 
Roel Roscam Abbing, Dennis de Bel, Josephine Bosma, Buenos Tiempos Int., Melanie Bühler, Florian Cramer, Michel van Dartel, Harm van den Dorpel, Constant Dullaart, Arjon Dunnewind, Kim de Groot, Nathalie Hartjes, Petra Heck, Nathasha Hoare, Joel Holmberg, Wayne Horse, Gene McHugh, JODI, Michelle Kasprzak, Cadence Kinsey, Vincent Koreman, Jan Robert Leegte, Geert Lovink, Jonas Lund, Lucky PDF, Domenico Quaranta, Rafaël Rozendaal, Stefan Simchowitz, Brad Troemel, Amalia Ulman, Ariadne Urlus, Marloes de Vries, Addie Wagenknecht, Gerben Willers, Olof van Winden, Juha van 't Zelfde.
Samengesteld door: 
Gerben Willers, Jesse van Oosten en Ariadne Urlus
Showroom MAMA presenteert met grote trots The Internetional, een tweedaags symposium over een van de belangrijkste terreinen van de hedendaagse beeldcultuur: het Internet. Curatoren, kunstenaars en theoretici spreken met elkaar en het publiek, in een divers programma van panelgesprekken, dialogen, lezingen en workshops. De impact van Internet en sociale media op de algemene beeldcultuur is groot. Binnen de hedendaagse beeldende kunst onderscheidt zich een jonge generatie, zogenaamde Post Internet kunstenaars, die zich nadrukkelijk op sociale media en in tentoonstellingsruimten manifesteert.
Post Internet is een populaire maar ook betwiste term voor kunst waarvan de productie, distributie en consumptie gebruik maakt van de infrastructuur en/of esthetiek van het internet. Kunstenaarspraktijken die worden bestempeld als Post Internet lopen sterk uiteen, maar hebben een bepaald Internet-bewustzijn met elkaar gemeen. Kunstenaars gebruiken het Internet bijvoorbeeld als digitaal archief voor maken van beeld, nemen sociale media als platform of onderwerp, of gebruiken data-analyse en algoritmes als tool. Zij nemen een kritische of juist affirmatieve positie in ten opzichte van het Internet en de verhoudingen die het produceert. Deze kunst wordt in fysieke vorm getoond in galeries en tentoonstellingsruimten, maar ook steeds vaker in een online omgeving als hyperlink of pdf, op sociale media en blogs als tumblr.

In het tweedaagse symposium The Internetional doet Showroom MAMA een poging om het begrip Post Internet verder te duiden. Is de term handzaam om grip te krijgen op steeds verdergaande vervlechting van analoge en digitale cultuur? Hoe kunnen we de complexiteit en diversiteit van deze ontwikkeling benadrukken?

Gedurende twee dagen is er een aanbod van 23 lezingen, debatten, artist talks, workshops en een tentoonstelling (Amalia Ulman: International House of Cozy). Enkele hoogtepunten zijn de aanwezigheid van Domenico Quaranta (Directeur LINK art center, Brescia, IT) en Gene McHugh (Head of Digital Media Fowler Museum, Los Angeles, US), auteur van de blog Post Internet, het eerste theoretische en kunstkritische blog over dit onderwerp.

The Internetional is een initiatief van, en wordt georganiseerd door Showroom MAMA. Hierbij wordt samengewerkt met een aantal Kunstblock-instellingen in het Witte de Wittekwartier: TENT, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM, Instituut voor Avantgardistische Recreatie en V2_ Institute for the Unstable Media.

Bekijk op deze pagina de panelgesprekken terug of luister naar de verschillende lectures en keynotes. Klik hier voor een volledig overzicht van de podcasts.
Gerelateerd
Downloads