Vorige / Stop / Volgende
Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014Opening Frame The Artist 2014
Project
Frame The Artist
Van 
vrijdag 3 april 2015
t/m 
zondag 5 april 2015
Opening vrijdag 3 april 17:00 - 18:30
Locatie: 
TENT, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Samengesteld door: 
Grafisch Lyceum Rotterdam, TENT en MAMA
Voor de derde editie van het project Frame The Artist kregen dit jaar wederom 120 eerstejaarsstudenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam (afdeling Audiovisueel en Fotografie) de opdracht om zestien kunstenaars in video en fotografie te portretteren.
De geportretteerde kunstenaars zijn op diverse wijze verbonden aan TENT en Showroom MAMA en richten zich in hun kunstenaarspraktijk op verschillende gebieden. Zo zijn er portretten gemaakt van onder anderen een choreograaf, regisseurs, performers en interdisciplinaire kunstenaars.

Na een gedegen vooronderzoek dat bestond uit het verdiepen in het werk van de kunstenaar, een bezoek aan het atelier, het maken van storyboards en het opstellen van de juiste interviewvragen gingen zij een week later weer op pad om de opnames te maken. Vervolgens hadden zij een week de tijd om de foto's te bewerken en de filmpjes te monteren.

Iedere kunstenaar werd door twee verschillende groepen studenten in beeld gebracht. De zestien beste filmpjes en de zestien beste fotoseries zijn tijdens de avondopenstelling van Kunstblock op 3 april en verder op 4 t/m 6 april te zien in het auditorium van TENT.


Deelnemende kunstenaars:
Athena Gronti
Dario Tortorelli
Dennis van Vreden
Efrat Zehavi
Jelena Dolgopol
Jermick Wawoe
Jessica van Deursen
Lisette Schumacher
lolo is a boy
Luuk Kuipers
Ron Amir
Sjors van Rijsbergen
Stijn Berer
Tessa Laurentia van der Meeren
Toine Klaassen
Yoana Buzova