MAMA Rookies Training Course
Van 
dinsdag 22 mei 2007
t/m 
zondag 1 juni 2008
MAMA start weer met de selectie voor een nieuwe lichting van het Rookies programma, MAMA's trainingstraject voor haar vrijwilligers.
In het Rookies trainingsproject wordt een selecte groep MAMA-vrijwilligers door de staf en speciaal ingehuurde professionals klaargestoomd voor ondersteunende functies in het kunstveld.

Van oudsher zijn vrijwilligers belangrijk voor MAMA, zij laten de tentoonstellingen en alle events die we bedenken slagen. Ze zijn MAMA-host, zorgen dat de showroom aan kant is, laten alles goed lopen tijdens een tentoonstelling en geven informatie over MAMA en de tentoonstellingen aan bezoekers van jong tot oud, uit binnen- en buitenland. Vrijwilligers verspreiden ook ons promotiemateriaal, verzorgen transporten in binnen- en buitenland en richten tentoonstellingen in samen met kunstenaars, (gast)curator en productieleiders.

Hoe gaat het MAMA-Rookies traject eruit zien?
In september start het project met individuele gesprekken met alle huidige en nieuwe MAMA-vrijwilligers. Op basis van motivatie, kwaliteiten, skills en interesse worden de geselecteerde vrijwilligers, die dan MAMA-Rookies heten, ingedeeld voor specifieke workshops. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Met andere woorden: MAMA investeert in jou, jij investeert in MAMA! Dit doe je door het traject te volgen en daarnaast een jaar lang gemiddeld vijf uur per week als vrijwilliger bij MAMA te werken. In het traject is plaats voor maximaal vijfentwintig vrijwilligers.

Vanaf september wordt er een serie workshops aangeboden. Voor alle Rookies is er de basisworkshop in- en externe communicatie. Vervolgens maak je een keuze voor een workshoptraject: educatie en publieksbegeleiding; het ontwikkelen en maken van publieksmateriaal of de workshop tentoonstellingsinrichting. Er komt wel wat huiswerk bij en er worden opdrachten gegeven die je in je eigen tijd moet uitvoeren. Wat er in de workshops geleerd wordt oefenen de Rookies in de praktijk, tijdens de projecten die MAMA het komende jaar programmeert. Alles wat in dat proces goed en fout gaat wordt besproken en geëvalueerd.

Iedere MAMA-Rookie die het traject goed doorloopt ontvangt ter afsluiting een certificaat. Deze geeft aan dat je volgens ons gekwalificeerd bent om bij een professionele kunstinstelling bepaalde ondersteunende taken goed te vervullen.

Hoe word je MAMA-Rookie?
Natuurlijk verwachten we dat je affiniteit hebt met het specifieke MAMA-karakter en de tentoonstellingen en activiteiten die we hebben. Lees dus vooral goed de website door, als je ons nog niet kent, voordat je je bij ons aanmeldt.

Overige kwalificaties zijn:

• leeftijd 16 - 25 jaar
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• interesse in kunst en de achtergronden van kunst
• interesse in óf communicatie over kunst naar een publiek van 8 - 80 jaar oud, óf in tentoonstellingsinrichting en - productie
• interesse in het produceren van items over de MAMA-tentoonstellingen in tekst en (audiovisueel) beeld

Aanmelding:
Wil je vanaf september deelnemen aan het MAMA-Rookies traject en in het schooljaar 2007-2008 bij ons werken, stuur dan vóór 1 september 2007 een email naar info@showroommama.nl o.v.v. Rookies!
Geef duidelijk je motivatie, specifieke interesses, (huidige) opleiding (CV) en vaardigheden aan. Vermeld ook je geboortedatum en contactgegevens. We vragen je dan binnenkort op gesprek.