Evenement
De Derde Dinsdag - december
16 december 2014, 20:00
Locatie: 
Teilingerstraat 128, 3032 AW Rotterdam
Waar moet je de komende maand heen? Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in anderhalf uur een highspeed update met korte interviews, performances, filmpreviews, theaterscènes en live muziek. De Derde Dinsdag is iedere maand te gast op een andere culturele 'hotspot'. Dit keer zijn we te gast bij Roodkapje. Ook dit keer hebben we veel live optredens en wisselende acts. Elke editie is er één speciale gast. Aankomende editie zit Madje Vollaers bij ons aan tafel van VollaersZwart, de design studio voor 'haute sculptuur' en City Dressing. De presentatie is in handen van Anna Visser.
Singer-songwriter duo Atlas en de Fox geven een live optreden. Vorige maand wonnen zij de Rotterdam Music Awards in de categorie 'aanstormend talent 2014'.

Peter Fengler (De PLAYER) en Samuel Saelemakers (Center for Contemporary Art) presenteren Noise As New Politics, een gezamenlijk geproduceerde editie op vinyl ter gelegenheid van de tentoonstelling Dai Hanzhi: 5000 Artists bij Witte de With.

Korte danspreview van RE/turn van Piet Rogie (Productiehuis Rotterdam); een dansperformance over dementie, een aandoening waarbij oudere mensen in de steek worden gelaten door hun geheugen.

Met deze presentatie van de live animatiefilm De Grote Oorlog, 1914-1918 wil Hotel Modern de ervaringen van de soldaten bij ons voelbaar maken. De voorstelling maakt deel uit van een programma waarmee de Doelen 'The Christmas Truce' herdenkt

Ruben Jacobs, draagt voor uit eigen werk. Iedereen een kunstenaar gaat over authenticiteit, kunstenaarschap en de creatieve industrie. Waarin onderscheidt de kunstenaar zich nog als iedereen creatief en authentiek wordt geacht te zijn? (Uitgave van V2_)

Deze sprankelende performance van Ulla and the Koalas & La Huerta is ook te zien tijdens Ver Uit De Maat 2014. Het eerste, in tijden, grootse festival voor jong en oud, vol bijzondere artiesten en aangename curiositeiten met een buitenmaats programma! Locatie: WORM.

The Holls Collective geeft ons een live preview van Outsourcing Performance een project waarvoor MAMA haar onderzoek naar verschillende presentatie- en productieplatformen extra aanzet.

De Derde Dinsdag toont een videcompilatie van Silvia B., Esther Kokmeijer, Ewoud van Rijn en Lidwien van de Ven; elk genomineerd voor de Dolf Henkes Prijs die tweejaarlijks wordt uitgereikt aan een beeldbepalende Rotterdamse kunstenaar. De tentoonstelling is te zien in TENT.

Dit keer reageert Fons Hof, directeur van Art Rotterdam, op de aanbeveling 'Maak één internationale toptentoonstelling per jaar'. Eerder gaf Wim Pijbes, directeur van het Rijksmuseum Amsterdam op uitnodiging van Kunstblock in een 'Blockbuster' speech zijn toekomstvisie voor de kunstsector in Rotterdam. Hierin deed hij 5 aanbevelingen 'De vijf van Pijbes'.

******

Uw donatie is onze entree: pay as you please!


Elke derde dinsdag van de maand!
di.16 dec (2014), di. 20 jan, di. 17 feb, di. 17 mrt, di. 21 apr, di. 19 mei, di.16 jun, (2015)

In samenwerking met: 
De Derde Dinsdag is een initiatief van Kunstblock [Showroom MAMA, TENT Rotterdam, CBK Rotterdam, V2_, Witte de With, Center of Contemporary Art, WORM] en Maaspodium, Ro Theater, Productiehuis Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg, Dansateliers, de Doelen.
 
Gerelateerd
Links