Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
flyer'dam
Van 
vrijdag 27 juli 2007
t/m 
zondag 19 augustus 2007
Opening: 27 juli 2007, 19:00 - 23:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Samengesteld door: 
Gyz La Rivière en Fleur Kolk
De tentoonstelling flyer'dam zet de complete clubculture van het notoire, vaak ondergrondse Rotterdamse uitgaansleven vanaf de jaren '80 tot nu in de schijnwerpers.
De opkomst van house, acid, gabber, illegale feestjes, r&b maar ook tekno, drum 'n' bass, MTC party's, hip-hop, breakbeatz, de alternatieve sector, easy tune, art pop feestjes en meer worden getoond. Dit gebeurt via een installatie van ruim tweeduizend flyers. De tentoonstelling biedt daarmee een dwarsdoorsnede van de uitgaanscodes van een jonge en breed samengestelde, grootstedelijke bevolking, maar ook van het palet aan grafische stijlen en invloeden; flyers vertellen het verhaal van de liefde voor vorm, de vluchtigheid van het proces en de tijds- en plaatsbepaalde trends en verbeelding, waarbij de digitalisering generaties van jonge ontwerpers een oefenpodium gaf.

flyer'dam is een open viering van alles dat belangrijk is voor ons in een stad die op het punt staat de jeugd de waardering en de ruimte te geven die ze verdienen, vanuit het inzicht dat daar de toekomst zit.

'Face the Music / On Wheels' stond erop, en een schaarsgeklede dame met een drankje in haar hand, terwijl in de verte twee Blues Brothers op rollerskates een pose aannamen; mijn eerste aangewaaide flyer van de grootste kindercrèche van Rotterdam, een soort skatepark-disconight in de Energiehal op zaterdagavond laat in de jaren tachtig. Ik hing die op in mijn kamer en het was alsof ik bij een geheime club hoorde. (The La Rivière Tapes - flyer'dam)

Extra: we hebben natuurlijk de lancering van het gelijknamige boek flyer'dam, samengesteld door Gyz & Fleur, nu bij MAMA en pas 10 augustus in de winkel! Kom maar kijken, gratis entree en Ted Langenbach legt de plaatjes op.

En let op: er komt een tof feestje achteraan in De Unie & Bootleg flyer'BAMM!

Ook creabea geweest of nog steeds? met schaar en plaksel, stencilmachine dan wel vette Mac? Zoek hier je naam in de lange line up van ontwerpers, illustratoren en fotografen waarvan in de show werk te zien is!

Details boek:
flyer'dam - Rotterdam flyerculture from the 80s till now
Redactie Gyz La Rivière & Fleur Kolk
Met teksten van Gyz La Rivière, Siebe Thissen en Sander F. van Hest
Vormgeving 75b, Uitgever Veenman Publishers
2007, 224 pagina's
ISBN / EAN: 978 90 8690 107 4
Te koop bij MAMA en in de winkel vanaf 10 Augustus 2007
Beschikbaar online via www.peekabooshop.nl
Contact: gyz@gyzlariviere.com of fleur@hellomoose.nl


Met ondersteuning van: 
Gemeente Rotterdam Dienst Kunst & Cultuur, Centrum Beeldende Kunst, Rotterdam Marketing, Historisch Museum Rotterdam, Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst, Veenman Drukkers

Gerelateerd
Deelnemers flyer'dam
Tentoonstelling