Evenement
De Derde Dinsdag - november
Dinsdag 18 november 2014, 20:00u
Locatie: 
De Gouvernestraat - Huis voor Rotterdamse Kunsten, Gouvernestraat 133
Waar moet je de komende maand heen? Culturele talkshow De Derde Dinsdag geeft in anderhalf uur een highspeed update met korte interviews, performances, filmpreviews, theaterscènes en live muziek. De Derde Dinsdag is iedere maand te gast op een andere culturele hotspot. Dit keer zijn we te gast bij de Gouvernestraat en de avond wordt gehost door Productiehuis Rotterdam. De presentatie is in handen van Anna Visser.
Elke editie is er één speciale gast. Dit seizoen nodigen we Movers uit; talentvolle makers, kunstenaars of opinieleiders die de Rotterdamse boel in beweging zetten. Aankomende editie zit Eric den Hartigh bij ons aan tafel, director - naar eigen zeggen 'Ouwehoer bij Roodkapje', plek voor kunst, cultuur, muziek, feestjes in Rotterdam. Ook dit keer gaat er een deskundige in op een van de vijf aanbevelingen van Wim Pijbes voor de kunstsector in Rotterdam en behandelen we 'Gebruik het enorme potentieel van particulier mecenaat.'

We hebben een vol programma met live optredens en afwisselende acts, waaronder een optreden van zangeres en Sing-a-Song writer Mieke van Veen BIRD); een optreden van Rory de Groot die een preview geeft op zijn voorstelling Zwarte Voeten (Productiehuis Rotterdam), Floppyfilms (WORM), een danspresentatie van Laura Witzleben en Lana Coporda (Dansateliers One Night's Dance), een presentatie van visueel essayist Iztok Klančar (Undertow , Showroom MAMA), een interview met actrice Urmie Plein (theatervoorstelling Aan Niets Overleden, Maaspodium), Gyz la Riviere ontvangen we aan tafel, als jurylid van dit jaar en winnaar in 2012 van de Dolf Henkes Prijs (TENT.) en er is filmpresentatie van Blow Up: Non Experts (V2_) met een korte toelichten van een van de 'non-experts' kunstenaars uit het programma.

Entree:
Uw donatie is onze entree - Pay as you please!
In samenwerking met: 
De Derde Dinsdag is een initiatief van Kunstblock [Showroom MAMA, TENT, CBK Rotterdam, V2_, Witte de With, WORM] en Maas theater en dans, Ro Theater, Productiehuis Rotterdam, Rotterdamse Schouwburg, Dansateliers, de Doelen.
 
Gerelateerd
Links