Project
Frame The Artist
Van 
vrijdag 4 april 2014
t/m 
zondag 6 april 2014
Locatie: 
TENT. Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Samengesteld door: 
Grafisch Lyceum Rotterdam, TENT. en Showroom MAMA
Voor het project "Frame The Artist" kregen 120 studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam (afdeling Audiovisueel en Fotografie) de opdracht om zestien kunstenaars in video en fotografie te portretteren.
De kunstenaars zijn op diverse wijze verbonden aan TENT en Showroom MAMA en TENT en richten zich in hun kunstenaarspraktijk op verschillende gebieden. Zo zijn er portretten gemaakt van onder anderen modeontwerpers, grafisch vormgevers, filmmakers en beeldend kunstenaars.

Na een gedegen vooronderzoek dat bestond uit het verdiepen in het werk van de kunstenaar, atelierbezoeken, het maken van storyboards en het opstellen van de juiste interviewvragen gingen zij een week later weer op pad om de opnames te maken. Vervolgens hadden zij een week de tijd om de foto's te bewerken en de filmpjes te monteren.

Iedere kunstenaar werd door twee verschillende teams in beeld gebracht. De 16 beste filmpjes en de 16 beste foto series zijn tijdens de avondopenstelling van Kunstblock op 4 april en tijdens het Museumweekend op 5 en 6 april te zien in het auditorium van TENT.

Deelnemende kunstenaars:
Rens van den Berge
Remty Elenga
Alexander Geijzendorffer
Marèl Jap-Sam
Thijs Lansbergen
Jaleel-Roy Lindsey
Janneke Meekes
Sandim Mendes
Laura Aranda Morales
Martine Poot
Deborah Riupassa
Marieke de Rooij
Malina Spoor
Charlotte Tasma
Joey Verberkt
Yin Yin Wong