Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Ch ch ch changes
Van 
vrijdag 23 november 2007
t/m 
zondag 30 december 2007
Opening: 23 november 2007, 19:00 - 23:00 uur
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
Jasmijn Visser (NL), Pieter de Clercq (BE), Els Vanbiervliet (BE), Levi van Veluw (NL), Reinier Kranendonk (NL) , Jorrit Paaijmans (NL), Jeremy Swinnen (BE)
Samengesteld door: 
Imke Ruigrok, Tom Goossen, Eva Roovers, Ipek Mihrac Sur, Charl Landvreugd, Marie-Anne Souloumiac
De tentoonstelling Ch Ch Ch Changes presenteert het werk van zeven kunstenaars die onlangs, in de zomer van 2007, zijn afgestudeerd aan Nederlandse en Belgische kunstopleidingen. Het thema verwijst naar een lange reeks mythen over transformatie, waartoe de kunstenaars zich verhouden.
"Misschien dat de tijd me verandert, maar ik kan de tijd niet herleiden". (David Bowie)

Kameleon en meester in identiteitswisselingen David Bowie getuigde in het nummer Changes van een dubbelhartige houding tegenover verandering. Ook de werken in de tentoonstelling lijken naar de bevrijdende kracht van verandering te verlangen, maar gaan tegelijkertijd gebukt onder een onderliggende angst voor het onbekende.

Vanuit lijnvoering (Visser, van Veluw, Paaijmans), bestaande objecten (Swinnen, de Clercq), of met het menselijke lichaam als uitgangspunt (Kranendonk, Vanbiervliet), ontstaan nieuwe wezens, die nog nagloeien van hun zojuist ondergane metamorfose. Ze voegen zich daarmee in een cyclus van verandering en heruitvinden.

Met het samenstellen van deze tentoonstelling besluiten zes jonge curatoren de derde editie van het Mr. Miyagi Curating Tomorrow Programma dat zij vanaf juni 2007 onder begeleiding van internationale mentoren en staf van MAMA volgden.

Extra: Tijdens de opening is er een speciaal gastoptreden van Nafer (Transformerz) met een eclectische geluidsmix voor de nacht.

Kom na de opening met ons doorfeesten in club BlackLite!
Adres: Westblaak 80, Rotterdam.
 
Gerelateerd
Links
Downloads