Rookies Training Course
Van 
dinsdag 1 januari 2008
t/m 
woensdag 31 december 2008
In het MAMA Rookies trainingsproject wordt een selecte groep vrijwilligers door de staf en speciaal ingehuurde professionals klaargestoomd voor ondersteunende functies in het kunstveld.
Van oudsher zijn vrijwilligers belangrijk voor MAMA, zij laten de tentoonstellingen en alle events die we bedenken slagen. Ze zijn MAMA-host, zorgen dat de showroom aan kant is, laten alles goed lopen tijdens een tentoonstelling en geven informatie over MAMA en de tentoonstellingen aan bezoekers van jong tot oud, uit binnen- en buitenland. Vrijwilligers verspreiden ook ons promotiemateriaal, verzorgen transporten in binnen- en buitenland en richten tentoonstellingen in samen met kunstenaars, (gast)curator en productieleiders.

Hoe ziet het MAMA-Rookies traject eruit?
Na aanmelding voor het MAMA Rookie traject volgt een individueel gesprek. Alle vrijwilligers, die MAMA-Rookies heten, worden op basis van motivatie, kwaliteiten, skills en interesse aangenomen.

De MAMA Rookies werken een half jaar lang gemiddeld vijf uur per week als vrijwilliger bij MAMA. Ter ondersteuning biedt Mama een serie workshops aan, het Rookies traject. Komend half jaar biedt MAMA workshops fotografie, video en items schrijven. Er komt wel wat huiswerk bij en er worden opdrachten gegeven die je in eigen tijd uitvoert. Wat er in de workshops geleerd wordt oefenen de Rookies in de praktijk, tijdens de projecten die MAMA het komende jaar programmeert. Alles wat in dat proces goed en fout gaat wordt besproken en geëvalueerd.

Iedere MAMA-Rookie die het traject goed doorloopt ontvangt ter afsluiting een certificaat. Deze geeft aan dat je volgens ons gekwalificeerd bent om bij een professionele kunstinstelling bepaalde ondersteunende taken goed te vervullen.

Hoe word je MAMA-Rookie?
Natuurlijk verwachten we dat je affiniteit hebt met het specifieke MAMA-karakter en de tentoonstellingen en activiteiten die we hebben. Lees dus vooral goed de website door, als je ons nog niet kent, voordat je je bij ons aanmeldt.

Overige kwalificaties zijn:
• leeftijd 16 - 25 jaar
• goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
• interesse in kunst en de achtergronden van kunst
• interesse in communicatie over kunst naar een publiek van 8 - 80 jaar oud, óf in tentoonstellingsinrichting en - productie
• interesse in het produceren van items over de MAMA-tentoonstellingen in tekst en (audiovisueel) beeld

Deelname kost geen geld, maar wel tijd. MAMA investeert in jou en jij investeert in MAMA!
In het traject is plaats voor maximaal vijfentwintig vrijwilligers.

Aanmelding

Wil je deelnemen aan het MAMA-Rookies traject en bij ons komen werken, stuur dan een email naar margriet@showroommama.nl. o.v.v. Rookies!
Geef duidelijk je motivatie, specifieke interesses, (huidige) opleiding (CV) en vaardigheden aan. Vermeld ook je geboortedatum en contactgegevens. We vragen je dan binnenkort op gesprek.