Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
Foto: Pim Top
The Standees
Opening: vrijdag 22 november 2013, 17:00 - 21:00
Tentoonstellingsdata: 23 november 2013 – 12 januari 2014
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 31, 3012 BL Rotterdam
Met bijdragen van: 
Remty Elenga (NL/US, 1987)
Samengesteld door: 
Gerben Willers
Met trots presenteert MAMA een nieuw project van de Rotterdamse kunstenaar Remty Elenga, The Standees. De titel van Elenga's tentoonstelling is afkomstig van de bordkartonnen reclame-objecten die in bioscopen worden gebruikt om films te promoten. Remty Elenga, zelf parttime werkzaam in Cinerama Filmtheater in Rotterdam, heeft een groot aantal van deze 'standees' verzameld. Het afgelopen jaar heeft ze gewerkt aan de realisatie van een nieuwe film en installatie waarin de 'standees' de hoofdrol hebben.
The Standees is een installatie die geïnspireerd is op de filmindustrie en haar sterrendom. In een geënsceneerde wereld dolen een aantal geconstrueerde karakters door een hotel. In The Standees krijgen de bordkartonnen versies van bekende acteurs een nieuwe rol, in een nieuw verhaal. Wat de personages daar precies doen of wat ze samen brengt is onbekend. In het hotel lijken ze alleen te zijn, geïsoleerd van hun omgeving, gevangen in hun eigen eenzaamheid en verveling.

Afgelopen jaar heeft MAMA's curator, Gerben Willers, nauw samengewerkt met Remty Elenga. MAMA is als kunstinstelling de thuisbasis van een grote groep jonge mensen en biedt plaats aan het allernieuwste talent. Jonge kunstenaars en kunstprofessionals worden intensief begeleid en maken onder begeleiding van MAMA's stafleden nieuwe tentoonstellingen, publicaties en kunstwerken.

Voor meer informatie en persbeeld kunt u contact opnemen met Lori van Vlerken (lori@showroommama.nl).
Met ondersteuning van: 

Downloads