foto OONA
foto OONA
De opening van OONALYMPICS, sport met een twist: een sumoworstel kampioensschap. In deze video zie je Gino van Weenen & Toby Hijze in het tweede deel van de wedstrijd.
OONALYMPICS Film Marathon. 7 september 2013 Gemaakt door: Marèl Jap-Sam en Nick Aberson
OONALYMPICS Duimworstelen. 30 augustus 2013.
Project
OONALYMPICS
WORK HARD, PLAY HARD
Van zaterdag 17 augustus t/m zondag 15 september 2013
Locatie: 
Showroom MAMA, speelplein 't Landje, Schotse Kerk, Waalse Kerk, BAR

Met bijdragen van: 
OONA: Sander van Loon (NL, 1985) en Merijn van Essen (NL, 1983)
Showroom MAMA wordt tussen 17 augustus en 16 september 2013 de uitvalsbasis voor een sportief zomerprogramma. OONALYMPICS bestaat uit een serie sportevenementen van zowel bestaande, vergeten of variaties op sporten. Het volledige programma is te vinden op www.oonalympics.com, waar je jezelf tevens als deelnemer kan inschrijven.
Tijdens de opening op vrijdag 16 augustus krijgt de bezoeker een voorproefje van wat de OONALYMPICS inhouden, met o.a. demonstratie van Het Nederlands Sumoworstel team, een duimworstel knockout toernooi en, voor de winnaars van de avond, de kampioenenbar.

Programma vrijdag 16 augustus:
18.00 – 20.00: Inschrijven duimworstel knockout toernooi
19.30 – 20.00: Nederlandse Sumoworstel finale
20.15 – 20.30: Loting duimworstel toernooi
20.30 – 22.00: Duimworstel knockout toernooi
18.00 – 22.00: Kampioenenbar

OONALYMPICS is een samenwerking tussen ontwerpbureau OONA en Showroom MAMA. OONALYMPICS is een project waarin sport en vormgeving samen komen. Voor OONA is de sociale betekenis van vormgeving van groot belang; een essentiële eigenschap van ontwerp is verbindingen tot stand brengen tussen boodschap en ontvangers.

De OONALYMPISCHE spelen vinden plaats in de Rotterdamse wijk Cool, een zeer divers samengestelde wijk, met relatief veel ruimte voor buitenleven. Ouders uit heel Rotterdam brengen er hun kinderen naar school en er is een grote groep actieve buurtbewoners die zich op verschillende manieren inzet voor de wijk. Er zijn verschillende kerken, een skatepark, buurtverenigingen, sportclubs etcetera. Sport maakt een belangrijk deel van uit van de inrichting van de ruimte. De buurtscout is actief in het bij elkaar brengen van de verschillende groepen bewoners door middel van sport en spel. Ook komt de Rotterdamse kunstwereld hier samen op de culturele as. De OONALYMPICS hebben als doel al deze verschillende groepen in Cool samen te brengen en blijvende verbindingen tussen wijk, sport en cultuur te bewerkstelligen.

OONA heeft voor de OONALYMPICS een grafische identiteit ontwikkeld om de buurt gedurende het project om te turnen tot een OONALYMPISCH park. De betrokkenheid van de buurt is van essentieel belang voor het slagen van het project. OONALYMPICS versterkt deze betrokkenheid.

Tijdens het Festival de Wereld van het Witte de Withkwartier op 13-14-15 september vindt een feestelijke finale plaats, waaraan ook de andere culturele instellingen in de Witte de Withstraat meedoen. Na afloop van de OONALYMPICS worden bepaalde objecten zoals de tribuneonderdelen uit de presentatie in MAMA gedoneerd aan de buurtbewoners voor het verder ontwikkelen van hun ambities.
Met dank aan: 
Babis Daoutis, Bart Boogaard, BAR, Boudewijn Bollmann, Buurtbestuurt Cool, Buurtlab, Caja Sieben, COS (Cool op straat), Cultuurscout Centrum, Daniel Bennett, Deborah Riupassa, FC Zylyn, Fietstaxi Rotterdam, Gaston Jongerenburger, Gido Cuppens, Jeanine Vloemans, Joey Verberkt, Karst Tjoelker, Kunstblock, Lauren Brand, Machiel van der Plas, Marèl Jap-Sam, Merijn Haenen, Mike Leach (Mesh Print Club), Perry Kruithof, Sander van der Pol, Sarah Schönberger, Schotse Kerk, Steven Lukas, Suzanne Koopstra, TOS (Thuis op straat), Vincent van Gorkom, Wereld van Witte de Withkwartier, Wijkatelier (Jeanne Works), Waalse Kerk, Yos Purwanto en vele anderen.
Met ondersteuning van: 
Deelgemeente Centrum, Stichting Kunstblock

Gerelateerd
Links