Ontwerp: OONA<br />Tekst: Gino van Weenen
Ontwerp: OONA
Tekst: Gino van Weenen
Uitnodiging EN VERDER
Uitnodiging EN VERDER
EN VERDER
5 oktober 2013 drie expedities door Rosa Sijben
Zaterdag 5 oktober 2013
Start eerste expeditie, 11:00
Start tweede expeditie, 14:00
Start derde expeditie, 16:00

Vanwege een beperkt aantal plaatsen is inschrijven voor de expedities noodzakelijk. Inschrijven! (is niet meer mogelijk)

In oktober presenteert MAMA het project EN VERDER van Rosa Sijben. In dit project vinden drie expedities plaats vanuit MAMA. Op de fiets begeven de deelnemers zich naar een nog niet bekendgemaakte locatie voor een intrigerende en vervreemdende performance.

Rosa Sijben is in 2012 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sindsdien heeft ze meerdere projecten in binnen- en buitenland gepresenteerd. In haar performances, installaties en objecten bevraagt ze de bedoeling van voorwerpen en handelingen. Ze speelt met ogenschijnlijk tegengestelde categorieën zoals vorm en functie of de scheidslijn tussen kunst en het alledaagse leven.

"Categorieën zoals iets doen of bezitten omdat het handig is versus iets doen of bezitten voor de show. Of zoals kunst versus de rest van het leven. Mijn favoriete objecten en handelingen suggereren functionaliteit maar laten de vraag wat die functie dan precies is uiteindelijk onbeantwoord", aldus Rosa Sijben. In EN VERDER probeert ze de toeschouwer bewust te maken van het feit dat categoriseren een subjectieve handeling is. Wat wij als hetzelfde beschouwen is geen objectief gegeven of feit maar kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden.

De werken van Rosa staan nooit op zichzelf, maar creëren een situatie om zich heen waar het publiek deel van uitmaakt. Hiermee sluit EN VERDER aan op de inhoudelijke lijn All Together Now van Showroom MAMA. In dit thema is er aandacht voor 'participant activated installations' en performances waarin een rol is weggelegd voor participatie van het publiek. Kunstenaars zijn de aanjagers van evenementen en avonden die zonder hun voorwaarden nooit zouden bestaan.

"Ik heb het graag over het moment van het nu, zoals precies dit moment dat jij deze zin leest."

Deelnemen aan een expeditie?
Expedities vinden plaats op: zaterdag 5 oktober om 11:00, 14:00 & 16:00 uur.
Showroom MAMA dient als verzamelplaats. Neem een eigen fiets mee. Deelname is gratis maar een vrijwillige bijdrage is ten zeerste welkom middels de collectebox in de showroom.
Meld u uiterlijk een dag van te voren aan. Inschrijven!

Voor meer informatie en persbeeld kunt u contact opnemen met Lori van Vlerken (lori@showroommama.nl), of bel naar 010-2332022.
 
Downloads