Vorige / Stop / Volgende
Tentoonstelling
Chaotic Balance On Well Built Structures
Andrew Schoultz (Solo)
Van 
vrijdag 14 maart 2008
t/m 
zondag 20 april 2008
Voor Andrew Schoultz is kunst een oncontroleerbare passie en bsessie. Dat blijkt onder andere uit de veelheid van schilderijen, tekeningen, muurschilderingen, installaties, foto's, graffiti en sculpturen die hij produceert.
Sinds 1997 werkt Schoultz vanuit San Francisco aan grote muurschilderingen, al dan niet in de openbare ruimte, die zijn handelsmerk zijn geworden. Ze lijken een fusie van politieke strips van Doctor Seuss, het sociale bewustzijn van het Chicano Muralisme, en de grillige realiteit van protest en schoonheid. Schoultz geeft met zijn werk commentaar op thema's in de wereldgeschiedenis die zich volgens hem steeds herhalen, zoals oorlogen, kolonialisme en de relatie tussen mens en natuur die door veranderde technologie steeds opnieuw moet worden uitgevonden.

De symbolische beeldtaal in zijnschilderingen refereert aan de christelijke iconografie, miniaturen uit het Midden-Oosten, middeleeuwse landkaarten en is een herinterpretatie van volkskunst. Zo ontstaat een oeuvre van gedetailleerde verhalen over een apocalyptische wereld gevuld met chaos, hersenschimmen en fantasie; bizarre politieke landschappen gefilterd door de matrix van graffiti en strips.

Speciaal voor deze tentoonstelling maakt Schoultz in de showroom muurschilderingen en objecten. Daarnaast bevat deze eerste solo presentatie van hem in Nederland een aantal nieuwe tekeningen uit 2008.
Met dank aan: 
Lindsay Charlwood / Galerie Roberts and Tilton, Los Angeles.
 
Gerelateerd