Tentoonstelling
Gewoon Normaal
Van 
zaterdag 19 januari 2013
t/m 
zondag 3 maart 2013
Locatie: 
Witte de Withstraat 29-31, 3012 BL Rotterdam
Met bijdragen van: 
Joey Verberkt (NL, 1988)
Samengesteld door: 
Gerben Willers
Met trots presenteert Showroom MAMA de eerste solopresentatie van Joey Verberkt. Joey bouwt aan een persoonlijke wereld die tegelijkertijd midden in het 'echte leven' staat. In deze wereld geven passanten kunstenaars te eten en andersom, passanten kunstenaars, en ziet kunst eruit als de inventaris van een kringloopwinkel waarin poëzie leeft. Joey's werk bestaat uit foto's, collages, schilderijen, cassettebandjes en live acties. Joey Verberkt deelt zijn leven met iedereen die zich bij hem aansluit.
In Showroom MAMA maakt Joey Verberkt een installatie
waarin hij al zijn media verwerkt en waar het publiek wordt uitgenodigd om samen met hem te eten. Op de laatste dag van Gewoon Normaal geeft Verberkt een boekje uit waarin al zijn indrukken van dit project samen komen.

Mensen kunnen zich opgeven om met Joey Verberkt te ontbijten, te lunchen (zaterdag 16 februari om 12:00 uur) of de tentoonstelling af te sluiten met een avondmaal (zondag 3 maart om 19:00 uur).

Inschrijven voor het eten met Joey kan door een mail te sturen naar info@showroommama.nl o.v.v. 'Eten met Joey'. Geef in de mail aan of u wilt ontbijten lunchen of avondeten. Let op! Voor het eten wordt een financiële bijdrage gevraagd.

Ontbijt zaterdag 26 januari om 10:00 uur: € 3,00
Lunch zaterdag 16 februari om 12:00 uur: € 5,00
Avondeten zondag 3 maart om 19:00 uur. Let op! Door onvoldoende aanmeldingen hebben we besloten het avondeten te cancelen. Excuses voor het ongemak.

Samen met Oscar Murillo en Jon Rafman bijt Joey Verberkt het spits af van MAMA's nieuwe programmering. Vanaf 2013 programmeert MAMA vanuit drie inhoudelijk verwante lijnen.
In 'All Together Now' is er aandacht voor 'participant
activated installations' en performances waar-in een rol is weggelegd voor participatie van het publiek maar de kunstenaars de aanjagers zijn van evementen en avonden die anders nooit zouden bestaan.
In het thema 'Eyes Wide Open' zoeken we kunstenaars
die zich richten op de sociale, politieke en economische realiteit en dit incorporeren in hun werk.
De laatste inhoudelijke lijn heet 'Internet Aware' waarin de focus ligt op de online en offline cultuur en kunst en waar objecten en beelden niet begrepen kunnen worden zonder kennis te hebben van de systemen, symbolen en mogelijkheden die het internet biedt en creëert.
 
Downloads