Vorige / Stop / Volgende
Evenement
Lace Fence
Op 
vrijdag 28 maart 2008
Locatie: 
Showroom MAMA
Op een koude januaridag belden we met het Rotterdamse ontwerpburo Demakersvan of ze geïnteresseerd waren om voor MAMA's kantoor een op maat gemaakt Lace Fence te maken. Maar het moest wel snel!
Judith de Graauw kwam op inspectie, zette zich nog datzelfde weekend aan de ontwerptafel, en maandags kon de opdracht worden gefiatteerd. Dat het uiteindelijk nog tot eind maart zou duren voor het werk geïnstalleerd was, kwam doordat de boot uit India - waar Lace Fence geproduceerd wordt - er nu eenmaal een aantal weken over doet.

Ons gaf het tijd om overleg te voeren met het bedrijf De Melker, dat op maat de zwaar industriële frames, waarin het Lace Fence gespannen ging worden, leverde en kwam installeren. Practisch gezien moesten we zelf de weg vrij maken voor installatie van het omvangrijke hekwerk - denk aan verwarmingen, alarm, deursponningen etcetera, die allemaal in de weg zaten. En ook maakten we een afspraak met Siebe Thissen (BKOR) die het tot 'kunstwerk openbare ruimte gerelateerd aan veiligheid' bestempelde en het adopteerde.

We hebben ervoor gekozen om Lace Fence aan de binnenkant van ons kantoor te laten bevestigen, omdat de ruiten buiten nu eenmaal vaker gezeemd moeten worden. Daarnaast vroegen we Judith om een gevarieerd en niet te druk patroon over de vijf ramen aan te brengen, dat het MAMA logo zichtbaar zou laten. Lace Fence is ook te verkrijgen in wit, maar wij kozen voor het traditionele 'puur natuur' van gegalvaniseerd ijzer, net zoals de frames van De Melker. Lekker industrieel!

Lace Fence is eerder als scheidingswand te Amsterdam en onlangs als pergola in Milaan geïnstalleerd. Dit is de eerste toepassing die inbraakgevoeligheid tegengaat. De productiewijze gebeurt met de hand; in de fabriek die Demakersvan in 2007 hebben opgezet in Bangalore werken op dit moment 40 man aan de productie.
 
Links