Presentatie
Prediction TV - Public Talks
22 november 19:00u, 6 december en 20 december 2012
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31, 3012 BL Rotterdam
Gedurende de tentoonstelling geven kunstenaars, onderzoekers en filosofen presentaties over verschillende aspecten van de relaties tussen verbeelding en realiteit.
22 november 2012: Techno Fantasischism - Jump into the unknown.
Een gesprek tussen Darija Medic en Amy Suo Wu over de raakvlakken van hun eigen onderzoeken getiteld Navigating in the Age of Magical Reproduction en Reclaiming Uncertainty With Para-rational Methods.

Met historische en hedendaagse voorbeelden van de fantastische aard van de toekomst en technologie, laten Amy Suo Wu en Darija Medic zien dat de toekomst en de technologie door mensen worden gebruikt om daar hun eigen verlangens, angsten en paranoïde gedachten op los te laten. De constructie van de werkelijkheid wordt bekeken door de 'performativity of code', het mechanisme van self-fulfilling prophecy en de politiek van de legitimatie van kennis. Verder delen ze hun meanderende gedachten over technologie en voorspellingen als zijn het nog steeds bestaande methoden van magie, een manier om de natuur te kunnen beheersen.

6th december 2012: Afrofuturism and the vocoder, a mythical non-existence.
Danny van der Kleij neemt het MAMA publiek mee op een audio tour die reist door de utopische verbeelding van het Afrofuturisme en de rol van de vocoder in de muziek geschiedenis.

20th december 2012: Storms and crises: How science is becoming 'para-rational'.
Freek de Haan, socioloog aan de Erasmus Universiteit, zal praten over weersystemen en economieën, beide chaotische en complexe systemen. De Haan gaat in op de vraag waarom economie en weersystemen inherent onvoorspelbaar zijn met rationele methoden. Dit sluit aan bij de cruciale rol van het beter begrijpen van de paradoxen, of het 'para-rationele', die aanwezig zijn in al het menselijk handelen, specifiek in economisch gedrag.
 
Gerelateerd
Links