Prediction TV door Amy Suo Wu
Prediction TV door Amy Suo Wu
Prediction TV door Amy Suo Wu
Prediction TV door Amy Suo Wu
Mood Radar - Rob en Inge presenteren Rob's weerbericht
Mood Radar - Vanita presenteert haar weerbericht
Tentoonstelling
Prediction TV – Para-rational Research Station
Van 
zaterdag 17 november 2012
t/m 
zondag 23 december 2012
Opening: Vrijdag 16 november 2012, 19:00 - 23:00
Locatie: 
Witte de Withstraat 29-31, 3012 BL Rotterdam
Met bijdragen van: 
Amy Suo Wu (AU, 1985)
Samengesteld door: 
Gerben Willers
Prediction TV is een project van Amy Suo Wu, een televisiestation waar bezoekers van MAMA de kans krijgen om verslaggever te worden van voorspellingen op het gebied van het weer en de economie. Dit project is een uitbreiding van Wu's onderzoek naar de rol van voorspelling en het mechanisme van de self-fulfilling prophecy in de hedendaagse maatschappij. Denk hierbij aan het effect van strategisch stemmen bij de verkiezingen of de gehypte verwachtingen rondom de Elfstedentocht.
Het programma van Prediction TV richt zich op het voorspellen van twee chaotische systemen: het weer en de economie. Het eerste kanaal speelt met het idee van de causale relatie tussen de gemoedstoestand en het weer. Het tweede kanaal houdt zich bezig met het omdraaien van het statement 'de economische crisis heeft effect op depressie' naar 'depressie heeft effect op de economische crisis'. Hiermee tracht Wu een discussie te ontlokken over onderwerpen als het vergaren van kennis en irrationele versus rationele methoden om de toekomst te voorspellen.

Op basis van interviews, lichamelijke informatie en para-rationele technologieën worden er kaarten opgemaakt die tot verdere toekomstvoorspellingen leiden. Bezoekers kunnen met blue-screen technieken verslag doen van hun eigen voorspellingen. Deze verslagen worden online uitgezonden op www.predictiontv.com. Gedurende de show geven kun¬stenaars, wetenschappers en filosofen, waaronder Darija Medic en Danny van der Kleij, presentaties over verschillende aspecten van de relatie tussen de verbeelding en realiteit.

Amu Suo Wu studeerde dit jaar af van de Master Media Design en Communicatie: Networked Me¬dia aan het Piet Zwart Institute in Rotterdam. Haar onderzoek werd in eerste instantie gepresenteerd als Mood Radar, een interactieve performance die te zien was bij TENT en V2_. Mood Radar is een persoonlijk weersvoorspellingssysteem dat aan de hand van wichelroedes de connectie tussen de bezoekers' gemoedstoestand en het weer meet en interpreteert.
Met ondersteuning van: 

Gerelateerd
Links
Downloads