Raamproject
Raamproject XII 'SLAPSTICK'
Van 
maandag 25 juni 2012
t/m 
dinsdag 10 juli 2012
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam
Met bijdragen van: 
Silvie Buenen ('87, Schijndel) en Boris de Vries ('82, Den Haag)
Samengesteld door: 
Lisa Bensel ('88, Freiburg), Amy Kan ('92, Hengelo) en Annosh Urbanke ('92, Vaals)
Met trots presenteert Showroom MAMA een nieuwe editie van het Raamproject. Het Raamproject geeft jonge kunstenaars de kans om onder begeleiding van Rookies* een ontwerp te maken voor de ramen van Showroom MAMA. De invulling van Raamproject XII sluit inhoudelijk aan op de tentoonstelling The Silent Clowns, die vanaf 14 juli in Showroom MAMA te zien zal zijn.
Voor deze editie van het Raamproject zijn Silvie Buenen en Boris de Vries uitgenodigd om het thema 'Slapstick' naar een tweedimensionaal werk te vertalen.

Boris de Vries, beter bekend als Father Futureback, is grafisch ontwerper en wordt in zijn werk sterk beïnvloedt door de skateboard-, metal- en punkcultuur. In het dagelijks leven ontwerpt hij tattoos, maakt hij illustraties en collages en is hij tevens frontman van de band Adolf Butler. Voor dit Raamproject heeft hij de typische elementen uit slapstick films, zoals bananen en taarten tot een patroon verwerkt.

Silvie Buenen is derdejaars studente illustratie aan AKV Sint Joost. In haar tekeningen staan mensfiguren centraal. Silvie tekent haar figuren altijd vanuit de losse pols en maakt nooit schetsen. Door haar spontane werkwijze lijken haar figuren altijd in beweging te zijn. Voor dit Raamproject zal ze de uitdaging aangaan om op groot vlak te werken en zal ze de verf direct op het raamoppervlak aanbrengen, waardoor er slechts één kans is om de mensfiguren te creëren.

De curatoren hebben ervoor gekozen beide kunstenaars bij elkaar te brengen, omdat ze het thema 'Slapstick' vanuit verschillende disciplines benaderen. De humoristische aanpak is bij beiden een kenmerkend aspect van hun werk, ondanks de grote visuele verschillen.

De beschikbare ramen zullen worden verdeeld tussen beide kunstenaars waarop zij individueel werk zullen maken. Zij zullen zich ook door elkaar laten beïnvloeden door elementen van de ander in hun eigen werk te laten terugkomen.

*Het project wordt begeleid door de Rookies van Showroom MAMA.
In het Rookie traject wordt een groep jonge vrijwilligers betrokken bij MAMA's activiteiten, waarvan het Raamproject er één is. Deze editie van het Raamproject werd begeleid door de Rookies: Amy Kan, studente BA Kunstgeschiedenis in Utrecht, Annosh Urbanke, studente BA Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam en Lisa Bensel, in 2011 afgestudeerd in autonome kunst aan AKV Sint Joost in Den Bosch.

Het Raamproject wordt op 10 juli van 17:00 tot 19:00 feestelijk afgesloten.
Met ondersteuning van: 

Gerelateerd
The Silent Clowns
Tentoonstelling
Raamproject XIII
Raamproject
Links
Downloads