Lastplak
Van 
donderdag 27 november 2008
t/m 
maandag 5 januari 2009
In het kader van het Cultuurtraject biedt MAMA de komende weken plek aan Lastplak. In samenwerking met SKVR (Kunst van Rotterdammers) krijgen middelbare scholieren de unieke kans om een dag mee te lopen en werken met dit kunstenaarscollectief.
Gezamenlijk leveren de leerlingen een bijdrage aan een muurschildering die enkele weken voor voorbijgangers te zien is. De muurschildering wordt gedoopt tijdens een speciale opening op 19 december.

Lastplak is een multidisciplinair kunstenaars- collectief met Rotterdam als thuisbasis. Achtergronden van de deelnemers variƫren van graffitispuiters, beeldend kunstenaars, kunstacademiestudenten, grafisch ontwerpers en designers tot workshopdocenten en sociaal werkers. Lastplak maakt gezamenlijk schilderijen, grafisch (druk-)werk en (muur-)schilderingen waarin individuele stijlen en kenmerken met elkaar gemengd worden tot een bonte collectieve collage.

Het Cultuurtraject is in de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht ontwikkeld om leerlingen in de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs systematisch in aanraking te brengen met kunst en cultuur. De centra voor kunsteducatie in deze steden fungeren in het Cultuurtraject telkens als coƶrdinerende instantie. In Rotterdam is dat de SKVR.
 
Links