Raamproject
Raamproject XI – Trash = Kash
Van 
dinsdag 13 maart 2012
t/m 
woensdag 4 april 2012
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam
Met bijdragen van: 
A Sick Zine; Silas Nout (1989, Rosmalen), Martin van der Molen (1986, Nijkerk) en Romano Watamaleo (1987, Zoetermeer)
Samengesteld door: 
Lori van Vlerken
Tijdens de opbouw van de tentoonstellingen van MAMA worden de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Onder begeleiding van één of twee Rookies krijgen kunstacademie-studenten of andere jonge creatievelingen krijgen de kans om een ontwerp te maken voor MAMA's etalage. Voor Raamproject XI zijn verantwoordelijk studenten van de Willem de Kooning Academie Illustratie en Grafisch Vormgeven.
Het in 2010 opgerichte Rotterdamse collectief A Sick Zine heeft een raamproject ontwikkeld genaamd Trash = Kash. A Sick Zine bestaat uit Silas Nout, Martin van der Molen en Romano Watamaleo en is ontstaan uit de behoefte aan absurditeit in eigen werk. Deze behoefte kan niet worden vervuld op de academie, zodoende is er een eigen podium gecreëerd. Zonder internet en zonder computer, maar met de hand en veel liefde. Knip- en plakwerk vullen de zine met beeld, de teksten getikt uit een typemachine. Kenmerkend zijn "de absurde humor en vage poëzie".

Projectleider Margriet Brouwer en MAMA Rookie Lori van Vlerken zien in onderwerpen en de manier van werken van A Sick Zine een aansluiting op de komende tentoonstelling 'Highbrow, Lowbrow, Nobrow– Mousse'. Het collectief reageert middels het raamproject met verschillende standpunten op het begrip 'Moussism'. Wanneer is 'troep' waardevol? Hoe reageert het publiek als er buiten de gebaande paden word getreden? In korte beeldverhalen komen verschillende standpunten naar voren.
A Sick Zine geeft stof tot nadenken door absurde zwart/wit collages. De combinatie van tekst en beeld vormen invalshoeken die de toeschouwer dwingt een keuze te maken: afwijzen of omarmen.

Showroom MAMA presenteert van 7 april tot en met 23 juni de tentoonstelling 'Highbrow, Lowbrow, Nobrow – Mousse'. Opening vrijdag 6 april, 19:00 – 23:00 uur. In deze groepsshow, samengesteld door gastcurator Harlan Levey (HLProjects, Brussel) staat Mousse Art centraal: kunst die "looks like shit but tastes sweet". Highbrow, Lowbrow, Nobrow – Mousse is tegelijkertijd een afwijzing en een omarming van hedendaagse kunst. Moussism is een 'stroming' die bovenal geen stroming wil zijn.

A Sick Zine
www.sickzine.nl
info@sickzine.nl
 
Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject IX
Tentoonstelling
Raamproject V
Raamproject
Raamproject VI
Raamproject
Raamproject VII
Raamproject
Raamproject XIII
Raamproject
Links
Downloads