Tentoonstelling
Endless City
Van 
zaterdag 20 juni 2009
t/m 
zondag 9 augustus 2009
Locatie: 
Showroom MAMA
Met bijdragen van: 
o.a. Gyz La Rivière, Conny Janssen, Florian Waldvogel, Louisa Menke
Deze zomer presenteert MAMA het multimediale project Endless City; een project waarin we de relatie tussen skateboardcultuur, de publieke ruimte en (beeldende) kunst onderzoeken, met een knipoog naar het gedachtegoed van de Internationale Situationisten.
Endless City is een project dat uiteenvalt in vier verwante onderdelen met de tentoonstelling 720° (19 juni - 9 augustus) als centraal werk in onze showroom. De overeenkomsten tussen kunst en de skateboardcultuur -het verkennen van grenzen en het ter discussie stellen van heersende regels en opvattingen- biedt interessante mogelijkheden met betrekking tot het verkennen van nieuwe mogelijkheden en toepassingen van (het gebruik van) de publieke stedelijke ruimte. Het project combineert meerdere aspecten van de actuele tentoonstellingspraktijk, zowel in media, doelgroepen, als presentatievormen. Initiator van het project is MAMA / Stichting Public Art Squad, in samenwerkingen met Gyz La Rivière, Florian Waldvogel en Conny Janssen.

Sleutelwerk in Endless City is een coproductie van MAMA en de Rotterdamse kunstenaar Gyz La Rivière, 720°, een nieuw te produceren video-installatie. (klik hier voor een interview met Gyz over de tentoonstelling 720°)

Klik op de links in de rechterkolom voor meer informatie over de afzonderlijke onderdelen van Endless City.
 
Gerelateerd
720°
Tentoonstelling
Links