Vorige / Stop / Volgende
Raamproject
Raamproject X - YO MAMA 2.0
Van 
zaterdag 24 december 2011
t/m 
woensdag 11 januari 2012
Opening: 23 december 18:00-19:00
Locatie: 
Showroom MAMA, Witte de Withstraat 29-31, Rotterdam
Met bijdragen van: 
André-Olivier Martin ('86, Willemstad, AN), Iryna Berezhko ('79, Izmayil, UA), Jacky Hijstek ('87, Zwijndrecht), Jaleel-roy Lindsey ('83, Paramaribo, SR), Jules Calis ('85, Nijmegen), Kirsten Peerdeman ('91, Alkmaar), Wai Seu Chan ('85, Oostburg)
Samengesteld door: 
Jaleel-Roy Lindsey ('83, Paramaribo, SR), Emma van Wolferen ('90, Groningen)
Tijdens de opbouw van tentoonstellingen van MAMA worden de ramen van de Showroom gebruikt voor het Raamproject. Kunstacademiestudenten of andere jonge creatievelingen krijgen de kans om een ontwerp te maken voor MAMA's etalage. Ditmaal zullen studenten van de Willem de Kooning Academie de invulling van Raamproject X verzorgen.
Zeven vierdejaars studenten van de opleiding Autonome Beeldende Kunst lichten met een grote collage een tipje van de sluier op van de eerstvolgende tentoonstelling: Lizzie Fitch/Ryan Trecartin. Deze is vanaf 21 januari 2012 te zien. Het centrale thema in het werk van Trecartin en Fitch is de hedendaagse consumptiemaatschappij die zij op absurdistische wijze weergeven. Dit is onder andere te zien in zeer drukke en chaotische films, waarin naast vele acteurs ook zijzelf regelmatig voorkomen. Hun werk is groots, absurd, theatraal en een totaalbeeld voor de toeschouwer.

De studenten richten elk een blik op een bizar karakter, net zoals Trecartin en Fitch de camera richten op vele dwaze personages. Met deze karakters als uitgangspunt worden de ramen van de Showroom getransformeerd tot woonplaats van een abnormaal gezin. Het resultaat: een spannend en bombastisch totaalkunstwerk.

De begeleidende Rookie voor raamproject X is Jaleel-Roy Lindsey. Hij heeft het project aan de Willem de Kooning Academie verbonden en heeft medestudenten verzameld voor de groepsexpositie. Naast het creëren van eigen werk, lag er bij hem de taak om zeven verschillende werken, stijlen en technieken samen te voegen.

De projectleider is Emma van Wolferen ('90, Groningen). Zij is stagiaire bij Showroom MAMA en bachelor student Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht.
 
Gerelateerd
Raamproject I
Raamproject
Raamproject II
Raamproject
Raamproject III
Raamproject
Raamproject IV
Raamproject
Raamproject V
Raamproject
Raamproject VII
Raamproject
Raamproject VI
Raamproject
Raamproject XIII
Raamproject
Downloads