Educatie
Cultuurtraject 2011 i.s.m. WORM en SKVR
Van 
maandag 14 november 2011
t/m 
donderdag 24 november 2011
Tijdens de tentoonstelling The Social Life Of Things introduceert de kunstenaar Brad Troemel de bezoeker tot de wereld van internetkunst. Hij gebruikt en maakt online sociale systemen en onderzoekt hoe deze benut worden. In de tentoonstelling toont hij een serie evenementen, websites en objecten.
De leerlingen kregen een rondleiding langs de werken van Brad Troemel. Aan de hand hiervan werd besproken hoe zij over internet denken als open podium en wat zij zelf toevoegen aan het world wide web.

De rondleiding werd opgevolgd door een workshop. Tijdens deze workshop maakten de leerlingen zelf een stukje internetkunst. Dit deden ze met behulp van de bekende website YouTube. In de vorm van een kettingreactie maakten de leerlingen een film in samenwerking met een groot aantal tweedeklassers. Met behulp van bestaande filmpjes op Youtube monteerden ze een scène die opgenomen zal worden in het uiteindelijke resultaat.

Tijdens de rondleiding en workshop stond de volgende uitspraak van Brad Troemel centraal:
'Getting people to think about the internet as an active, explosive place. …That the internet is not television. That they can participate in the creation of images and social space, and everything else. That they're performers, they're not viewers.'

Er hebben zo'n 300 leerlingen meegedaan aan het cultuurtraject.
 
Vorige / Stop / Volgende
Downloads