Abner Preis
Abner Preis
Koen Taselaar
Koen Taselaar
Gerben Meinders
Gerben Meinders
Nare Eloyan
Nare Eloyan
Willehad Eilers
Willehad Eilers
Tentoonstelling
Sweatboxing II
Van 
dinsdag 27 september 2011
t/m 
zaterdag 12 november 2011
Locatie: 
LETO Gallery, Soho Factory, Warschau
Met bijdragen van: 
Abner Preis (USA/NL) en Willehad Eilers (aka Wayne Horse), Aleksandra Waliszewska (PL, 1976), Chartlotte Schleiffert (NL, 1967), Gerben Meinders (NL, 1983) Koen Taselaar (NL, 1986), Nare Eloyan (NL, 1988) en Radek Szlaga (PL, 1979)
Sweatboxing is gebaseerd op de principes van animatie. Animatie wordt geassocieerd met beweging terwijl ze paradoxaal genoeg op is gebouwd uit vierentwintig stilstaande beelden per seconde. In tegenstelling tot de staccato, repetitieve sequenties van vierentwintig frames per seconde is de tentoonstelling zélf een animatie van stilstaande beelden. De beweging vindt plaats bij het doorlopen van de tentoonstelling.

De titel Sweatboxing is ontleend aan de 'sweatbox' van de Disney Studio's. Disney was de eerste animatiestudio die de voorbereidende schetsen voor haar animaties op film liet zetten om een indruk te krijgen van het uiteindelijke resultaat. De sweatbox was een kleine projectieruimte waarin de schetsen voor de verschillende scènes in een diashow voorbijkwamen. In de sweatbox was slechts plaats voor enkele animatoren, de studiobazen en Walt Disney zelf.

Voor Sweatboxing II werkt Gerben Willers samen met Marta Kolokowska van Leto Gallery. De Nederlandse kunstenaars die aan de tentoonstelling deelnemen zijn Nare Eloyan (NL, 1988), Gerben Meinders (NL, 1983), Koen Taselaar (NL, 1986), Willehad Eilers (aka Wayne Horse) (D/NL, 1981) en Abner Preis (USA/NL), vergezeld van het werk van de international gerespecteerde kunstenaar Chartlotte Schleiffert (NL, 1967). De Poolse kunstenaars zijn Radek Szlaga (PL, 1979) en Aleksandra Waliszewska (PL, 1976).

De opening van de tentoonstelling in LETO vindt plaats tijdens de eerste uitgave van het galerieweekend in Warshau, Where is Art? 17 onafhankelijke instellingen voor hedendaagse kunst openen 23 en 24 september gezamenlijk hun tentoonstellingen. Dit is de eerste keer dat op deze manier het culturele seizoen in Polen wordt geopend. De deelnemende galeries zijn de belangrijkste onafhankelijke kunstinstellingen in Polen.

De opening van de tentoonstelling in LETO vormt de culminerende gebeurtenis van het galerieweekend en wordt afgesloten met een after party in één van de naburige gebouwen van het postindustriële complex Soho Factory, in samenwerking met PIKTOGRAM.
Voor LETO Gallery en MAMA is Sweatboxing II een uitstekende mogelijkheid om de banden tussen de jonge Poolse en de Nederlandse kunstwereld aan te halen.


LETO Gallery
Mińska 25 / Soho Factory
03-808 Warsaw
+ 48 501 696 440
galeria@leto.pl
http://leto.pl
http://www.whereisart.pl

LETO opening hours:
Tuesday — Friday 12:00 — 19:00
Saturday 11:00 — 15:00
In samenwerking met: 
Leto Gallery
Met ondersteuning van: 
Nederlandse Ambassade Warschau

Gerelateerd
Sweatboxing
Tentoonstelling
Downloads